Dtum
Login with Facebookk
1917 | Május

MTK – SC Sparta 5:1 (3:0)

Hungária-ut. 7000 néző. Bíró: Taffel Miksa.
Az MTK mult vasárnapi fölényes győzelme után másodklasszisu csapatot vártunk cseh vendégeinkben, s várakozásunkban nem is csalódtunk. A Sparta, bár minden embere nagy ambícióval és lelkesedéssel játszott, összmunkában és egyéni akciókban egyaránt gyengét mutatott.

Elvétve láttunk ugyan, szép, kombinációs passzjátékot is, de ez nem annyira a vendégek, mint inkább a gyatrán játszó MTK védelem érdeme. A csapat legjobb embere a kapus Svacek volt. Helyezkedése, labdafogása szinte hibátlan, Schaffernek és Schlossernek számos védhetetlennel látszó labdáját tette ártalmatlanná. Nélküle a Sparta aligha szabadult volna meg tíz gólon alul.

A hátvédek Janda II. és Sasek jól megtermett, szép szál legények, akiknek agilitásukon kívül talán ez az egyetlen érdemük. A fedezetsorban Janaus centerhalf dolgozott sokat, míg partnerei Perner és Kucera igen büszkén játszottak. A csatársorban a belső trió Krupka-Janda-Meduna játszott igyekezettel, míg a szabadon hagyott szélsők. Sláva és Komeda nem mutattak semmit.

Az MTK ma uj csapattal kísérletezett, mely azonban nem vált be. Konrád II. betegsége miatt nem játszott, miért is Kertész II.-őt előre vitték a jobbösszekötő helyére, jobbhalfot Kertész III. játszott, míg az ő helyére hosszu pihenő után a régi válogatott Halmay került. Jobbszélsőt Rácz játszott és hozzátehetjük, igen gyengén. Kertész II. sehogy sem tudott beleszokni uj szerepébe s többet ártott, mint használt. Ilyeténképpen a megbénult csatársor természetesen nem tudta kijátszani igazi formáját, bár Schlosszer és különösen Szabó mindent elkövettek a siker érdekében.

Szabó csak az első félidőben volt kitűnő, míg a második half timeben társai alig juttatták labdához. A fedezetsor sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Kertész III. kissé idegenül mozgott a szélső half helyén, míg Halmay, bár időnként nagyon szépen játszott, még korántsem a régi. Különösen álló- és küzdőképessége hagy kívánni valót maga után. Vágó sokat kalandozott el a helyéről. A backek: Kovács és Csüdör igen bizonytalanul játszottak, míg Knapp kevés dolgát jól végezte.

Az MTK támadása vezeti be a mérkőzést és Szabó szép beadásából Schlosszer már az 5. percben gólt lő. A 15. percben Schlosszer és Schaffer mesteri összjátékából utóbbi hatalmas lövéssel megszerzi a második gólt. A 30. percben éri el az MTK harmadik gólját, amennyiben Szabó gyors lefutásából és lapos beadásaiból Kertész II. közvetlen közelről rendeltetési helyére juttatja a labdát.

A második félidő elején a csehek nagy ambícióval fekszenek bele a játékba, míg az MTK igen kényelmesen játszott. A nemtörődömségnek méltó jutalma volt, a 24 percben Medunak által lőtt cseh gólt. Az MTK ezután egy kissé összeszedi magát és a 29. percben Rác beadásából Schlosszer révén és a 36. percben Schaffer-Schlosser összjátékából Schaffer révén ötre szaporítja a gólok számát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98