Dtum
Login with Facebookk
1917 | Június

Apróságok

A cár szórakozik!

 

A minden oroszok korlátlan hatalmu atyja a forradalom kitörését megelőző napokban még a vidám gyanutlanság biztonságával, mulatság közben fotografáltatta magát és gyermekeit meghitt testőrgárdatisztjeinek védőszárnyai alatt a Carakoje Selo parkjában. A ma már családostól fogságra vetett cár jobboldalán Alexej trónörökös, annak háta mögött Tatjána és Mária, a cár jobboldalán pedig (balról jobbra) Anasztázia és Olga, az atyuska leányai állanak.

 

Joffre csókja

 

A francia katonaság szinte Isteniti Joffre tábornokot, akárcsak a magyar honvéd negyvennyolcban Bem apót, „Joffre papa néven emlegetik s örökre büszke az a francia katona, akivel dicsérete jeléül Joffre tábornok kezet szorit. Akit pedig hazafias csókkal tüntet ki, mindhalálig emlegetni fogja ezt a nagy kitüntetést, amit még a becsületrendnél is értékesebbnek tart a francia katona.

 

Malacok egy torpedónaszádon

 

A tengeri háboru pihenő óráiban szelid játékokkal szórakoznak a torpedónaszádok matrózai. Egyik torpedónaszádunk legénysége például malacok etetésével mulat. A malacok szelidek, mert állandóan a matrózokkal vannak együtt, akik ugy becézik őket, mint kedvenc macskáját a háziasszony.

 

Két népszerü magyar bohóc

 

A magyar artistavilágnak két népszerü és érdekes alakja: Zoli és Franz a vaskos humor két magyar művésze. Egyik figyelemre méltó ritka sajátságuk, hogy magyar talajon sarjadtak és itt is tették nevüket a magyar határon tul is ismertté. Jelenleg a Beketow-cirkusz közönségét mulattatják.

 

Katona-lakatosok műderekakat készítenek rokkant hősök számára. A hadvezetőség gondoskodik azokról a katonákról, akiket rokkanttá tett az ellenség fegyvere. Külön műhelyeket állítottak fel, melyekben a szükséges ortopéd-testrészeket, művégtagokat, műderekakat előállítják. Ez az érdekes felvételünk egy katonai lakatosműhelyben készült, ahol műderekakat készítenek a gerincen sérült rokkant hősök számára. Hajlékony, finom rugókon épül fel a műderék, mely megkönnyíti a rokkant katonák járását. (Gárdonyi Testvérek felv.)

 

Zichy Géza grófot, a kiváló félkezü zongoraművészt, a magyar zenekultura egyik kitünőségét, ritka kitüntetés érte. A nemes gróf a rokkant katonák, kivált pedig a félkezüek gyakorlati oktatása körül olyan nagyszerű eredményeket ért el, hogy érdemeinek elismeréseül a király huszárhadnagygyá nevezte ki.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A cár és családja a forradalom kitörése előtti időben, a Carskoje Selo parkjában Joffre csókja Malacok a fedélzeten Zoll és Franz az artistavilág két népszerű művésze Gróf Zichy Géza Katonalakatosok
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98