Dtum
Login with Facebookk
1917 | Június

Ujra a lakásinség elháritásáról

A Mérnök- és Épitészegyesület szaktanácskozmányt rendezett csütörtökön, a melyre a lakáskérdésben legilletékesebb egyesületek küldöttei és meghivottak vettek részt.

A tanácskozmány elnökéül Wekerle Sándort kérték föl, a ki valóban legilletékesebb a vélemény adás terén, mert hiszen ő teremtette meg legelőször az olcsó tömeges kis lakások rendszerét, a mivel akkor, az érdekeltek heves támadásaival szemben, igen nagy könnyebbséget szerzett nemcsak az olcsó, egészséges, kertes lakáshoz jutott állami alkalmazottaknak, hanem közvetve a főváros közönségének, a melyen az egyszerre felszabadult több ezer kis lakás valóban segitett.

Fontos követelés, hogy az állam és a főváros az épitőanyagok beszerzéséről gondoskodjék. Ez az épitőipar mostani válságának is egyik legfőbb orvoslási módja. A háboru után csak ugy lehet jutányos az épitkezés, ha az épitőanyagokkal üzött kartelles uzsorát az állami termeléssel lehetetlenné teszik.

Jelentékeny könnyités lenne, nevezetesen a fővárosra nézve az is, ha a bérben birt hivatalos helyiségek számára fölépitik a szükséges középületeket s ezzel a több ezerre menő lakás a magánosok számára felszabadul. Nem kevésbé szükséges a luxus-épitésre kötelező mostani épitőszabályzat gyökeres megváltoztatása, mert olcsó családi házak épitése a mostani szabályzat érvényben maradása esetén teljesen lehetetlen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98