Dtum
Login with Facebookk
1918 | Június

M. kir. Állami moziforgalmazó

 M. kir. Állami moziforgalmazó ez lesz a titulusok azoknak a tisztelt uraknak, akiket két év mulva, ha a mozikat államosítják, a mozik fölibe fognak állitani, hogy ők vezessék tovább a kedves kulturintézményeket.

 

A gondolatot veri béklyóba, a magánvagyont kobozza el a Wekerle bolseviki-alapon álló törvénye, amely csak annyiban nem bolseviki, hogy nem a latifundiumon kezdi, hanem a mozin, amin igaz, nagyon jól lehet keresni, de a kötött birtokon még jobban.

 

Állami moziforgalmazók veszik át az üzletvezetést, megrendszabályozzák a műsort, a sötétséget, a csókomat a moziban, olyan képeket fognak játszani, amit az állam hasznosnak tart, hogy termesztik a guanót, Allahnak hogy növesztik a szakállát, Pernambukkóban milyen mozgalmas az utcza, meg ilyen és hasonló tanulmányos dolgokat fogok látni, csak mozit nem, mert ahhoz nem juthat a moziforgalmazó úr.

 

Két év mulva érdemes lesz meghalni. A moziknak akkorra befellegzett. Ezt is elveszik tőlünk a kávénkkal, a kiflinkkel, az olcsó villamossal, meg a többi földi üdvvelé együtt. Hát érdemes lesz élni ebben a kilátástalan, agyonadóztatott világban?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98