Dtum
Login with Facebookk
1918 | Október

Általános sztrájk van ma Prágában

Prága, október 13.
A cseh-tót kezdeményezésre szombaton este a prágai politikai és ipari szervezetek ?, ülést tartottak. Ezen az ülésen elhatározták, hogy hétfőn, október 14-én Prágában.


Általános sztrájkot rendeznek, az összes prágai és környékbeli gyárak üzemet egy napra beszüntetik, hogy ily módon találkozzanak a Csehországból való élelmiszerkivitel ellen.


A sztrájkolók hétfőn reggel kilenc órakor gyülekeznek a prágai és Prága környékén lévő gyárvárosok és falvak községházai előtt. Deputációkat a polgármesterekhez és városi hatóságokhoz nem menesztenek.


A népgyűlés délután az Alstadter Ring-en lesz, ahol Nemec, Klojac és Soukup képviselők, valamint Fentian kisasszony fognak felszólalni. Felszólalni. Hogy a sztrájk teljes legyen, nemcsak a gyárak üzemét fogják egy napra megszüntetni hanem a színházak, mozik, orfeumok és hangversenytermek munkásai és egyéb ipari alkalmazottai is beszüntetik a munkát.


Reggeli és esti lapok nem jelennek meg hétfőn Prágában. Beszüntetik természetesen a villamosforgalmat is.


A sztrájkban való részvételtől csak a vasúti munkások és a biztonsági üzemeknél dolgozó munkások vannak felmentve, továbbá az egészségügyi intézmények szolgálatában álló munkások.
A sztrájkot csehország más városaiban is egy napra el akarják rendelni, hogy minél erősebben tiltakozhassanak az ellen, hogy a Csehországban termelt élelmiszereket Ausztria más tartományaiba kormányintézkedés folytán kiszállítsák és Csehországban e miatt nyomasztó élelmiszerhiány van.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98