Dtum
Login with Facebookk
1919 | December

Még nincs házibarátom (Levél a szerkesztőhöz.)

Igen tisztelt szerkesztő ur!

 

Megdöbbenve olvasom a lapok hirdetési rovatában a hirdetést, amely azt az egyszerü, de szellemdus kérdést intézi az olvasóhoz, hogy van-e már házibarátja? Mindenekelőtt kijelentem, hogy nekem nincs házibarátom, tehát közvetlenül nem vagyok érdekelve, mindezek ellenére azonban kinosan érint ez a nyilvánosság előtt feltett kérdés.

 

Ha igy haladunk, legközelebb ilyeneket olvashatunk majd: Házasságtörés után fizessen elő a Képes Családi Lapokra, avagy Utálja ön a férjét? Ha igen, hozassa rendbe villamos csengőit havi 10 koronáért az „Egyenáram” vállalattal.

 

Én már egyáltalán semmin nem csodálkozom, tehát nem döbbenek meg, ha azt kérdeznék az emberektől a hirdetési rovatban, kigyógyultak-e már paralizisükből, vagy aziránt érdeklődnének, hogy kitöltötték-e a 15 évi fegyházbüntetésüket Tilaván?

 

Én már semmin sem csodálkozom, azonban mégis szomoruan veszem tudomásul, hogy sülyedünk, tisztelt szerkesztő uram, sülyedünk gyorsabban és biztosabban, mint ahogy a Titanic sülyedett a tenger mélységes fenekére.

 

Annak az illetőnek, aki kitalálta a házibarátról és a fütőtestről szóló hirdetést, különben azt kivánom, Allah növessze meg a szakállát és egész télen ilyen fütőtesttel kelljen fütenie. Akkor majd megtudja, hogy milyen igaz a régiek közmondása: ép fütőtestben ép lélek.

 

Szerkesztő urat pedig kérem, maradjon meg a jó öreg Meidingernél és ne olvssa a lapok hirdetését. (Uri asszony.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98