Dtum
Login with Facebookk
1919 | Január

Utjavitást a segélyért

Már több izben irtuk, hogy az állampénztár megkárositására kár a dolgozni nem akarókat segélyezni, de munkára kell őket kényszeriteni. Ime most már a napisajtó is foglalkozik e kérdéssel, melyek közül – mint nagyon helyes és üdvös s tényleg könnyen megvalósitható eszmét – a következő sorokat vesszük át: 

A „Világ” egyik olvasója irja:
A háboru alatt a közutak tönkrementek. Most, amikor olyan rengeteg sok a munkanélküli, akiket az állam segélyezni kénytelen, a legjobb alkalom volna az utjavitásokat megkezdeni, mert ehhez csak nyers munkaerő és szekerek kellenek. Robbantóanyagra a katonaságnak már nincsen szüksége, tehát dinamit is kapható.

Ezen munkálatok megkezdésével elérnők, hogy a kőbányákat és dinamitgyárakat nagyon jól foglalkoztatnók, sok munkás produktiv munkát végezne és nem terhelné az államháztartást ellenértéknélküli kiadásokkal és megkezdhetnők a sorozatos munkabeosztást, ugy, hogy a viszonyok annyira konszolidálódnak, hogy a gyári üzemek ismét zavartalanul megkezdhetők lesznek, a sürgős utjavitási munkák nagyrészt el lennének végezve és jutna elegendő munkaerő az egyéb, nagyon sok tennivalóra is. 

Ha ezekhez még hozzátesszük, hogy az utcai járdák, burkolatok, a vasutak alépitményei stb., stb., valamint a csatornák, árkolások s egyéb vizelvezetők is sürgős javitásra szorulnak s a töltések igazi igazitása is sok munkásra vár, ezzel irányt adtunk a vezetőköröknek, hogy miként használják fel a rendelkezésre álló emberi erőket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Aszfaltozók Gőzhenger Az útépítés első lépései közé tartozik a megfelelő alap készítése kövekből A gép, amellyel a háború alatt az oroszok az utakat felszaggatták. A gép, amellyel a visszavonuló oroszok a háború alatt az utakat járhatatlanná tették.
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98