Dtum
Login with Facebookk
1919 | Május

Apróságok

A vörös katonák egyik csoportja a frontra való indulás előtt. Az Üllői-úti Martinovics-laktanyában készült ez a felvételünk. A vörös katonák rendkívül lelkes hangulatban várták az elindulásra szóló parancsot, hogy küzdhessenek a proletárok emberi jogaiért. Mikor elhangzott a parancs az indulásra, a lelkes vörös katonák dalolva hagyták el a laktanyát. ( Harsányi Gyula felvétele. )

 

Menekülés szállóernyővel. Egy angol mérnök olyan önműködő szállóernyőt szerkesztett, melynek segítségével az aviatikus leereszkedhetik a szerencsétlenül járt léghajó kosarából. Képünk magát a feltalálót ábrázolja, amint leugrik a léghajó kosarából, vállára kötve a szállóernyő zsinegét. Testének sulya alatt a léghajóról levált szállóernyő azonnal kinyilt s ő sértetlenül ereszkedett le a magasból.

 

Haubrich József, népbiztos elvtárs. A tanácskormány Budapest katonai parancsnokává nevezte ki. Erélyes, okos és humánus intézkedéseivel hamarosan tanuságot tett e fontos pozicióra való rátermettségéről.

 

„Tutaj a mellényzsebben.” Igy nevezehetnők tréfásan egy német mérnököknek azt a találmányát, mely képünkön látható. Tutajt állított össze, melynek részeit ki-ki magával viheti az utra s ha vizen akar átmenni, gyorsan összerakhatja. A képen a mérnök két gyermekével együtt megy át egy nagy folyón a kis tutaj segítségével.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Frontra indulás előtt a Martinovics laktanyában Menekülés szállítóernyővel Haubrich József, népbiztos elvtárs Zsebtutaj
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98