Dtum
Login with Facebookk
1919 | November

A meghatalmazott román mimiszterelnök nyilatkozata a magyar probléma megoldásáról

Kivonulásunk után a rendet mintegy tizezer főből álló ántánt-ellenőrzés alá helyezett rendőri karhatalom fogja fenntartani.


Diamandi ezután Románia és Magyarország jövendő magatartásáról nyilatkozott és hangsulyozta, hogy legalább gazdasági megegyezésnek kell létrejönnie a két ország között.


- Ami Magyarország belső politikáját illeti, mi csak keveset mondhatunk. Meggyőződésem, hogy Sir George Clark, aki nagyszerű diplomata és politikus, rövidesen megoldja a magyar belpolitikai problémát.

 

Nem akarunk Magyarország belügyeiben avatkozni, azonban épp ugy, amint a román megszálló csapatok az egész országban, főleg Budapesten a demokratikus világfelfogást védelmezték és minden antidemokratikus és vallásellenes mozgalmat megakadályoztak, megvédelmezvén a polgári szabadságokat a konzervatívokét a liberálisokéval és a szocialistákéval együtt, - természetes, hogy Románia és jövő legjobb biztosítékot olyan kormányban látja, amely az összes néprétegekre támaszkodik.

 

Az olyan nemzetgyülésnek, amelyet ilyen alapon hívnának egybe, okvetlen megvolna a kellő sulya. A nép valamennyi rétegének akarata csak ugy érvényesülhet a nemzetgyülésben, ha a választásokat olyan, kormány vezeti, amely az egész lakosságot képviseli, Az ilyen megoldást a legnagyobb megnyugvással vennénk tudomásul.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98