Dtum
Login with Facebookk
1919 | Október

Pusztít a professzionizmus

A magyar labdarúgósport a legnagyobb veszedelemben van. Legkitűnőbb játékosai egymásután hagyják el nemcsak csapatukat, hanem hazájukat is és vagy Ausztriában, vagy Németországban keresnek boldogulást. Ameddig egy-két szórványos esetről volt szó, nem törődünk a dologgal, mert azt elvégre senkinek nem lehet előírni, hogy hol akar élni.

Ha footballsportunkat érzékenyen sújtja is egy Schaffer, egy Payer, egy Konrád, vagy egy Plattkó elvesztése, az még nem jogcím arra, hogy az eltávozott footballisták magánéletét kutassuk. De ha a játékos vándorlás már olyan arányokat ölt, hogy az egyrészt az amatőrség szellemét sérti, másrészt pedig egyenesen katasztrófával sujtja a magyar footballsportot, akkor viszont kötelességünk felemelni szavunkat és Állj, ne tovább! –ot kiáltani.

Ami most történik, illetve ami most készül az már az a határ, melynél erélyesen közbe kell lépni. A Sportképek értesülése szerint legújabban ismét két kiváló játékos akarja itt hagyni csapatát, hogy az osztrák sportot szolgálja. Vogl II-ről, az UTE kitűnő válogatott hátvédjéről és Zlochról, a 33 FC legújabb válogatott játékosáról van szó, akik állítólag már elhatározták, hogy elhagyják Budapestet és Bécset boldogítják odaköltözésükkel.

Hírforrásunk szerint a magyar játékosok kerítésével egy nemrégen Bécsbe szakadt magyar footballista foglalkozik, aki nem elégszik meg azzal, hogy ő és néhány társa hagyja cserben hazáját és egyesületét, hanem még egész sereg jobb játékost akar elcsábítani. Az október ötödiki válogatott mérkőzés tehát nemcsak magyar vereséget hozott, de azt a veszedelmet is ránk zúdította, hogy újabb két kiváló játékost vesztünk el.

A helyzet most már tulajdonképpen az, hogy magyar csapatnak nem szabad Bécsbe menni, mert minden egyes út azzal a veszéllyel jár, hogy az osztrákok elszedik legjobb játékosainkat. Ebben a pillanatban nem tudjuk még mit végzett az MLSz elnöksége Bécsben a magyar játékosok ügyében megejtett vizsgálat során, de attól függetlenül merjük állítani, hogy az, ami Bécsben történik, az már nem sport, de játékosvásár, vagyis professzionizmus.

És ha így vagy aminthogy a jelek nagyon is erre vallanak, akkor a magyar szövetségnek a legerélyesebben kell fellépni. Tiltakoznia kell a játékosvásárlások ellen és meg kell szakítania az érintkezést az osztrákokkal, mert különben tavaszra már válogatott csapatot sem tud kiállítani – a németek ellen.

A Sportképek legújabb értesülése szerint Kertész II. továbbá Nemes is itt akarja hagyni egyesületét és hazáját és előbbi Németországban, utóbbi Bécsben akar letelepedni. Kertészt nem a football, hanem – hír szerint – üzleti érdekek késztetnék elhatározására.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schaffer Alfréd Kertész II
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98