Dtum
Login with Facebookk
1920 | December

Mit hozott az idén a Jézuska?

1920. karácsonyára a legtöbb embernek praktikus és használható ajándékot hozott a Jézuska. Ez már hozzátartozik a mai világ történetéhez. Ebben az évben a legtöbb karácsonyfa alól eltüntek az ékszerek, a disznek való ajándékok is eltüntek és helyüket olyan ajándékok foglalták el, amelyek a mindennapi élet használatára valók és a mindennapi élet szükségleteit pótolják.


A Váci-utcai elegáns divatáruüzletben egyetlen nap alatt 480,000 koronát tett ki a forgalom. Éppen annyit, amint amennyi forgalom volt ennek az üzletnek a háboru előtt egy egész évben. És a 480,000 koronát nem haszontalan holmiért fizették ki azok, akik karácsonyra ajándékkal lepték meg és ajándékkal örvendeztették meg kedveseiket és hozzátartozóikat.

 

A gondos férjek konyharuhát vásároltak a feleségeknek és a figyelmes feleség hálóinggel meg zsebkendővel lepte meg a férjét. Mert a régi konyharuha már egészen elhasználódott a hosszu évek alatt és a zsebkendők széle kirojtosodott s a hálóing csupa folt.

 

A gyerekek puha és meleg sálat kaptak, meg vastag téli harisnyát. Általában legtöbb zsebkendő és harisnya fogyott le a divatáruüzletekben. Karkötők, aranyláncok, boulonok, képek, nippek helyett inkább Jáger-inget, főzőkanalat, vizes poharakat, bádogedényt hozott a Jézuska, aki tudja, hogy mostanában a legszükségesebb holmik is ajándékszámba mennek.


Persze akadt olyan vevő is, aki selyemharisnyát keresett vagy selyeminget vásárolt, de nem is fontos, mert a lényeg mégis csak az, hogy a gazdag ember felesége is a harisnyának örvendezett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98