Dtum
Login with Facebookk
1920 | December

UTE - MTK 1:0 (0:0)

Népsziget pálya. – 10.000 néző. – Bíró: Fiedler Konrád.
Hatalmas csattanóval zárult az őszi futball-kampány. Az UTE csapata vasárnap egy végtelenül izgalmas mérkőzésben, amelyben utolsó leheletéig bátran és keményen küzdött, legyőzte az MTK-nak fényes technikájával, de valósággal elpuhultan játszó legénységét. A meglepő győzelmet az tette mód fölött értékessé, hogy vitán felül álló módon megérdemelt volt.

Az újpesti csapat győzni akart s ez a győzni akarás, az energiának és elszántságnak teljessége tartotta benne a lelket, amikor az első félidőben elkeseredett védekezésre szorult s ugyancsak ez az akarat, a mi sokkal több volt a lelkesedésnél, adott neki erőt a győzelem megtartásához.

Milyen más volt ezzel szemben az MTK-nak tömjénfüsttől elkábított csapata. Milyen szánalmas volt az első félidőben csillogtatott technikai fölénye, amely kizáróan az unalomig forszírozott kombinálásban merült ki, sokkal jobb volt ebben a félidőben az MTK csapata s még sem tudott egyetlen gólhelyzetet csinálni – lehet-e ennél lesújtóbb kritikát mondani.

A játék lefolyása
Az UTE kezd nappal szemben, s azonnal támadólag lép fel. Kropacsek hibájából már a 2. percben korner veszélyezteti az MTK kapuját. Majd az MTK nyomul fel. Orth mesteri labdaadogatása frontba veti a kék-fehérek csatárait, de a kapu közvetlen közelébe nem sikerül eljutniuk.

Vagy túl sokat adogatják egymásnak a labdát, vagy pedig egyénileg kísérleteznek a csatárok; mindkét esetben a labda végül is az UTE védők zsákmánya lett. A mintegy 10 perces MTK offenzíva után, amelyet legjobban az jellemez, hogy a csatárok egyetlen komoly lövést sem küldtek az UTE kapujára.

A 25. percben Senkey hibájából Paniusz megszökik, centerezett labdája Schallerhez került, aki centiméterekkel a kapu mellé lő, Priboj és Seldon egyéni lejutásait az utolsó pillanatban szereli az MTK védelem. A félidő vége felé az MTK még egy erőteljes rohamot kísérel meg, de kornernél egyebet elérni nem tud.

A második félidő kezdetén a legtöbben az MTK technikájának érvényesülését várták a nehéz talajon, ehelyett az UTE feküdt bele feltüzelve játékba, míg az MTK játékosok meglepő lélek nélkül mozogtak. A 3. percben Paniusz vezet támadást, középre adott labdája Shallerhez, onnan Pribojhoz kerül, az MTK védelem pillanatnyilag habozik, miközben Priboj mintegy húsz méterről megszerzi csapatának a győzelmet jelentő gólt; a labda Kropacsek kezét érintve jut a hálóba. (1:0)

A gól felvillanyozza az UTE-t, ellenben teljesen megzavarja az MTK-t. Előbb Kertész meg előre a csatársorba, s Molnár játszik halfot., majd negyedóra játék után Kertész II. centerhalfot, Orth centercsatár és Károly jobb halfot játszik. A csapat azonban így sem tud érvényesülni. Károly mellett az UTE balszárnya a legnagyobb könnyedséggel fut meg, s Schaller és Seldon góllal fenyegető támadásai csak a nagy sárban feneklenek meg.

A félidő közepétől kezdve az MTK-t látjuk ismét frontban, de míg támadásai kivétel nélkül erélytelenek, lendület nélkül valók voltak, addig az UTE ritkább támadásai mindenkor lövéssel végződtek s komoly veszély jelentettek az MTK kapujára, MTK támadás közben jelzi a biró a játék végét, mit az UTE hívók ezrei hatalmas üdvrivalgással vesznek tudomásul.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az UTE footballcsapata A MTK footballcsapata Kropacsek-Nyúl-Braun-Feldmann-Mandl-Molnár-Schlosser-Orth-Winkler-Vágó-Nagy
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az 1937-es kémiai Nobel-díj nyertesei 1. rész Az 1937-es kémiai Nobel-díj nyertesei 1. rész
Az 1937-es kémiai Nobel-díjat megosztották. Az egyik felét Haworth...
Bulgária akcióbalépése Bulgária akcióbalépése
Bulgária döntött. Bátor elhatározása most már hamarosan tisztázni...
Léghajón az északi sarkra   2. Léghajón az északi sarkra 2.
Egy amerikai kutató, Stefanson öt telet 1913-tól 19l8-ig töltött két...
Fontos tudnivalók a magyar füszer-paprikáról Fontos tudnivalók a magyar füszer-paprikáról
Ételeinket izletessé tevő füszerek között igen jelentős szerepe van a...
Mezőgazdasági munkások öregségi biztosítása még ebben az esztendőben Mezőgazdasági munkások öregségi biztosítása még ebben az...
A képviselőház az elmult héten befejezte az öregségi és rokkantsági...
1941-ben 16 milliót kell visszafizetniök az életbiztosítóknak 1941-ben 16 milliót kell visszafizetniök az életbiztosítóknak
A biztosító vállalatok a lejárt kötvények vagy az időelőtti...
Milyen lesz jövedelmünk és ellátásunk a stabilizációban? Milyen lesz jövedelmünk és ellátásunk a stabilizációban?
Gordon Ferenc pénzügyminiszter a sajtó számára fogadást rendezett,...
Madách a mikrofon előtt Madách a mikrofon előtt
A magyar rádió jubiláris műsorának egyik kétségtelenül legjelentősebb...
Oszkár svéd király a norvégoknak Oszkár svéd király a norvégoknak
Oszkár svéd király a mult héten osztotta ki azokat a karácsonyi...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98