Dtum
Login with Facebookk
1920 | Június

MTK – Kispesti AC 2:0 (0:0)

Hungária-úti pálya. – 8.000 néző. – Bíró: Schissler József.
A szezon végére maradt a bajnoki lista vezető helyén álló két csapat mérkőzése. Ez a meccs volt hivatva eldönteni, hogy egyrészt megérdemelten jut-e a kék-fehérek csapata a bajnoki címhez, másrészt hogy tényleg a technikai tudásnak és játékképességnek köszönheti-e a kispesti csapat eddigi sorozatos győzelmeit.

Bár az MTK ma nem játszotta ki az utolsó három mérkőzésen mutatott formáját és keserves küzdelemmel érte el győzelmét, mégis dokumentálta nagy fölényét a KAC és így a vele egy osztályban játszó többi csapat felett. Mai játékában lényegesen hátráltatta a csapatot Nyúl középfedezet hiánya, akit az ezen a helyen már rég nem játszó Kertész III. nem tudott kellően pótolni. Nyúl óriási előnye, hogy nagyszerűen tudja irányítani a halfsor együttesét., a csatársorral való összjátékban.

Ma azonban az ő közreműködése sem tudta volna talán ezt a harmóniát megteremteni, mert Orth és Winkler tudománya teljes csődöt mondott. Egyikük sem volt képes a csatársor egységes munkájához hozzájárulni. Annál dicséretreméltóbban játszott Molnár és az ismét talpra álló Schlosser. Braun lábfájása ellenére is jól állta meg helyét.

A fedezetsorban Kertész II. fáradhatatlan játékával tűnt ki. Vágó különösen az első félidőben volt nagyszerű. A hátvédpár és Kropacsek biztosan szerelték le a veszélyesnek látszó támadásokat. A kispestiek az első félidőben egyenrangú ellenfélnek bizonyultak és változatos mezőnyjátékkal, az elért három kornerrel és kapura menő több éles lövéssel kétessé tették az MTK győzelmi kilátásait.

A második félidő azonban már a kék-fehérek sorozatos támadásainak a jegyében folyt le, anélkül azonban, hogy ez a kispestiek ambícióját csak egy pillanatra is lelohasztotta volna. Főleg a gyors iram és az energikus labdára menés jellemezte a KAC játékát. A két hátvéd, Turi és a tartalék Mihalek, bravúrosan álltak ellen a heves támadásoknak. Varga a gólokat nem védhette. A halfsorban Stallmach vált ki, a csatársorból különösen Jenny játéka emelkedett ki.

Az első tíz perc egyenlő erők küzdelmét mutatja, Jenny hosszú lövését Kropacsek védi, majd Schlosser a kapu mellé lő. A 16. p-ben Kispest kornert rúg, amelyet a kapuból Kertész III. véd ki. Jenny 30 méteres gyönyörűen ívelt szabadrúgását Kropacsek fogja. Varga viszont Orth hosszú lövését menti.

A 25. p-ben Kispest rúgja a második kornert. Kiszel foultja miatt szabadrúgás, a lefütyülés pillanatában Jeszmás gólt lő, amelyet a bíró nem ad meg.

A második félidő az MTK heves támadásaival kezdődik. Molnár lövése kapulécnek megy. A 6. és 20. p-ben éri el az MTK két kornerét Winkler fejesét Varga menti, majd Orth éles lövését is a kapus fogja. A 36. p-ben Schlosser a halfot és hátvédet kidribblizve egyedül fut a kapu felé és gyönyörűen helyezett lövéssel éri el az első gólt. (1:0)

Négy perc mulva Braun vezet támadást és centerezett labdáját Molnár biztosan küldi a hálóba. (2:0) MTK még egy kornert ér el a 42. p-ben. Egy perccel a befejezés előtt Molnár éles lövését parirozta Varga.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A KAC footballcsapata A MTK footballcsapata Kropacsek-Nyúl-Braun-Feldmann-Mandl-Molnár-Schlosser-Orth-Winkler-Vágó-Nagy
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98