Dtum
Login with Facebookk
1920 | Január

A spanyolnátha

Vasárnap is sűrűn lehetett látni az utcákon a fertőtlenitő-intézők homályos ablaküvegű kocsiját, amelyek gyakran tettek fordulót a Szent Gellért kórházba, amelyet a főváros az ujabban föllépett spanyol járványra való tekintettel készenlétbe helyezett.

 

Fájdalom, a járvány növekvőben van. Vasárnap este 8 óráig a Szent Gellért kórház felügyelőjének jelentése szerint 100 beteget vettek föl. A kórházban fekvő spanyol betegek közül vasárnap kilencen haltak meg. Szombaton 129 beteget vettek föl a kórházba. Egyelőre csak a Gellért-kórházba szállitják a spanyol náthában megbetegedetteket, de már intézkedtek, hogy a 3000 ágyra berendezett Zita kórház is teljesen rendelkezésre álljon, minthogy a spanyol betegség lefolyása 8-10 napot vesz igénybe és az inkubációs időt számitva, ez alatt a László- és Gellért kórházak megtelnek.

 

A mentőknél a vasárnap folyamán 8 spanyol megbetegedést jelentettek be. Erős főfájás, derékfájás, váltakozó láz, hideglelés, hányinger, és étvágyzavar voltak a betegség jelenségei. A mentők mindenütt megjelentek, az első utasitásokat megadták és azután intézkedtek, hogy a sulyosabb esetekben a fertőtlenitő intézet beszállitsa a beteget a járványkórházba.

 

A gyári-úti fertőtlenitő hat kocsija, a váci-úti fertőtlenitőnek pedig valamennyi kocsija állandó uton van és igy a betegek általában egy órán belül kórházba kerülnek. A főváros tiszti főorvosi hivatala ma nem adott ki jelentést a spanyol járványról.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Spanyolnátha Amerika sem menekedhet meg a spanyol nátha veszedelmétől, mely különösen New-Yorkban szed sok áldozatot.Érdekes képünk egy tisztviselőt ábrázol, aki arcán ilyen védőkötéssel megy hivatalába
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98