Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1920 | Január

Rablógyilkosság a Dembinszky-utcában

Egy fürdőmasször hét szurással megölt egy női szabót

 

A Dembinszky-utca 8. számu házban vasárnap délután félötkor gyilkosság történt. Az első emelet 10. száu lakását néhány hét óta Epstein Róbert 35 éves női szabó béreli, aki csak egy szobát lakott, a többi szobát két családnak albérletbe adta ki Epstein, aki a Kigyó-utcai Rácz Dániel női konfekció-cégnél dolgozott, néhány ezer koronát takaritott meg. Vasárnap délelőtt nála járt a bátyja, aki a Fonciére biztositó-intézet tisztviselője és együtt elhatározták, hogy a Dembinszky-utcai lakást betöréses lopás ellen biztositják. Epstein Róbert ekkor elszámolt bátyjának a nála lévő pár ezer korona készpénzről és az ékszerekről.


Délután négy óra tájban Epstein Róbertet meglátogatta egy fiatalember, mint később kiderült Ferber István 30 éves fürdőmasszőr. Félóráig tartózkodott a lakásban, ahonnan félöt felé az udvari szoba lakói segélykiáltásokat hallottak. Ugyanakkor az idegen kifutott Epstein szobájából. Eltévesztette az utat, előbb az udvari szobába nyitott be, majd ez előszobán és konyhán át a folyosóra futott s leszaladt a lépcsőkön. A lakók kiáltozni kezdtek.
-Fogják meg! Fogják meg!
Ugyanekkor lépett be a kapun Biróczky József asztalos, karhatalmi katona, aki meglátta a szaladó embert, látta, hogy véres a keze és utána vetette magát. A Rottenbiller-utca sarkán el is fogta.


Ezalatt a házbeliek Epstein szobájában felfedezték a gyilkosságot. A szoba sarkában, hanyag öltözetben, a két ablak között feküdt Epstein Róbert véres testtel. A mentők már csak a beállott halált konstatálhatták. Hét szurás volt a női szabón. Kettő közülük feltétlenül halálos. Egy a hasán, két szurás a mellén, egy a karján és három a hátán.


A gyilkost visszavezették Epstein szobájába, megérkezett a rendőri bizottság is, amely késő estig nem tudta megállapitani, vajjon rablógyilkosság történet-e? A jelek nem erre vallanak. Viszont a mosdón megtalálták az élesre fent konyhakést, amelyet a házbeliek nem ismertek fel Epstein tulajdonául, s igy valószinü, hogy a masszőr előre megfontolt szándékkal gyilkolta meg a szabót.


Ferber István a gyilkos, aki összekötözött kézzel állott áldozata mellett, azt vallja hogy Epsteint a fürdőből ismeri és a szabó ma délutánra borozni hivta el magához. A lakásban azután Epstein bizalmaskodni kezdett vele, mire ő előrántotta az asztalon levő kést és addig szurta Epsteint, mig élet volt benne.


A gyilkosnak ezt a vallomását a nyomozás vasárnap este a helyszinen nem tudta megcáfolni. A lakásban rablás nyoma nem látható. Epstein pénzéből semmi sem hiányzik, viszont ugy a házbeliek, mint Epstein bátyja kizártnak tartják, hogy a meggyilkolt beteg hajlamu lett volna.


Ferber tudott arról, hogy Epstein-nak pénze van és meg akarta gyilkolni, a rablás elkövetésében azonban az elbérlők megakadályozták, akik a segélykiáltásokra figyelmesekké lettek.


Ferbert a főkapitányságra vitték. Epstein holtestét pedig beszállitották a büntani intézetbe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Cikk-ajánló
Tóth Árpád: Október Tóth Árpád: Október
A levegő hideg, kék és merev S sziszegve metszi éles cirpelés Mint...
A Szentszék hozzá fog járulni ahhoz, hogy a püspökök fölmentést adjanak papjaiknak a politikai szereplés tilalma alól A Szentszék hozzá fog járulni ahhoz, hogy a püspökök fölmentést...
A választási hirekkel kapcsolatban föltünést keltett néhány lapnak az...
Milyen magasan élnek az állatok? Milyen magasan élnek az állatok?
Hingston, a híres természettudós megállapítása szerint a világ...
Tengerhajózási vállalataink forgalma Tengerhajózási vállalataink forgalma
Tengerhajózási vállalataink 1911. évi forgalma az előző évek...
Ma délelőtt kijelölték a Hartmann László-emlékverseny pályáját Ma délelőtt kijelölték a Hartmann László-emlékverseny...
A Királyi Magyar Automobil Club bizottsága az illetékes...
A világ leghosszabb hídja A világ leghosszabb hídja
Kinában, Sangang város mellett van a világ leghosszabb hidja, a...
Ignotus - a megértő Ignotus - a megértő
Hogy őszinte legyek, nem minden káröröm nélkül vettem a hírt, hogy...
Hajnali dal, - A fakir Hajnali dal, - A fakir
Emlékezem rátok népszemű nők, Ragyogó, kaczagó, könnyelmű nők, ...
Két, Magyarország német megszállásával kapcsolatos közlemény Két, Magyarország német megszállásával kapcsolatos közlemény
A magyar királyi belügyminiszter rendelkezésére további intézkedésig...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98