Dtum
Login with Facebookk
1920 | Január

MTK – Pannonia 13:0 (6:0)

Hungária-út. – Bíró: Lálity György.
Az esős, has idő nem kedvezett a szezonnyitó tréningmeccseknek s ennek tulajdonítható, hogy nemcsak a közönség félt a megfázástól, hanem a játékosok is. Az MTK-nak a Pannónia elleni tréningjét a Pannónia teljes csapatával jelent meg, az MTK kényesebb játékosi azonban csak gyéren szállingóztak, úgy hogy a mérkőzés kezdetén csak 8 emberrel állt fel a kék-fehér csapat.

Ez azonban nem akadályozta meg az MTK két csatárát – Braunt és Orthot – hogy megértő összjátékkal három gólt ne rúgjon a Pannonia kapujába addig is, míg partnereik megérkeznek. Mikor végre a megérkező ifjúsági játékosokkal teljes tett a csapat, egész könnyedén tizenháromra emelte a gólok számát, de többet is lőhetett volna, ha Braun és Orth meg nem elégelik.

A Pannonia természetesen az egész játékidő alatt védekezésre szorítkozott, de a kapus kivételével kevés siker koronázta igyekezetüket. Az MTK kapuhoz alig jutottak le, néhány helyzetüket a csatárok izgalmukban hibázták el.

Az MTK csapata, amikor teljes lett, a következőképpen állott fel: Bajusz - Feldmann, Thompson - Nadler, Nyúl I., Nyúl II.- Kossuth, Braun, Orth, Czeizler, Hertzka.

A gólok legnagyobb részét Braun és Orth lőtték. Az MTK csapatának nem lévén nehéz dolga, a csapat egészben jó formát mutatott máris; a részt vett első csapatbeli játékosok közül Orth univerzális tehetsége messze kiemelkedett ezúttal is; Braun kipihenve az ősz fáradalmakat, szokatlanul frissen dolgozott, jók voltak Nyúl és Feldmann is. A fiatalok közül a fiatal Nádler és Hertzka tűntek ki agilitásukkal az egyesületből.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A MTK footballcsapata Kropacsek-Nyúl-Braun-Feldmann-Mandl-Molnár-Schlosser-Orth-Winkler-Vágó-Nagy A Pannónia Sportkör footballcsapata (III. oszt.)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98