Dtum
Login with Facebookk
1920 | Július

Repülőjáratok indulnak Londonból Konstantinápolyba Budapesten át

Az angol kormány kezdeményezésére hozzáfogtak a London-konstantinápolyi repülőjáratok kiépitéséhez. A járatok Brüsszelen, Koblenzen, Münchenen, Bécsen, Budapesten, Belgrádon és Szófián fognak keresztülszaladni s Bécsben csatlakozásuk lesz a Berlin-római vonattal, amely Prágán, Bécsen, Grácon, Trieszten, Udinén és Páduán fog keresztülhaladni.

Bécsben az asperni telepen, Budapesten a mátyásföldi repülőtéren lesz a járatok kikötőhelye. A repülőjárat német vonala a Lloyd légiforgalmi részvénytársaság, az osztrák vonal az ujonnan alakult Wiener Luftfahrtgesellschaft felügyelete alatt fog állani.

Az angol kiküldöttek már meg is érkeztek Bécsbe, ahol megkezdték a tanácskozásokat a nagyszabásu terv részleteiről. A magyar vonalrész ellátásáról még nincs döntés.

A legközelebbi napokban az angol delegátusok Budapestre is ellátogatnak, hogy itt is megállapodjanak, a repülőjáratok már a legközelebbi jövőben megindulnak. Egyelőre rendszeres menetrendjük nem lesz, hanem valahányszor elegendő számu utas, vagy küldemény lesz együtt, a vonal bármelyik állomásáról nyomban indul egy gép.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Konstantinápolyi képek: A hadügyminisztérium kapuja Konstantinápolyi képek: Az Arany-kapu, melyen a szultánok diadalmas hadjárat után be szoktak vonulni. Konstantinápolyi képek: A Szt. Iréne templom (hadi múzeum)
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98