Dtum
Login with Facebookk
1920 | Március

Meggyilkoltak egy jósnőt

Az egész lakását kirabolták és a berendezését elhordták
A rablógyilkosságot csütörtökön követték el

- A Hétfői Napló tudósitójától -

Az Angyalföldön vasárnap délelőtt rablógyilkosságot fedeztek fel, amely az egész környéket nagy izgalomban tartja. A gyilkosok borzalmas kegyetlenséggel valószinüleg még csütörtökön agyonvertek egy öreg asszonyt, akit az egész Angyalföldön jól ismertek, mert jóslással foglalkozott és mestersége sokat hajtott a konyhára. A szó igaz értelmében a konyhára, mert az utóbbi időben a jóslást élelmiszerekkel fizették, hatalmas csomagokban hordták gömb-utcai lakására a lisztet, cukrot, sót, babot, krumplit, szalonnát, zsirt és maga a jósnő a szellemek kibékitésére is élelmiszereket követelt.

A gyilkosságot vasárnap délelőtt 11 órakor fedezték fel. A Gömb-utca 6 számu házban lakott Brosch Anna 72 éves asszony, akit sürün látogattak nagyobbrészt asszonyok és köztudomásu volt róla, hogy jóslással szerzi a kenyerét. Az öreg asszonyt a házbeliek csütörtök reggel óta nem látták. Azt hitték, hogy elutazott, azonban emlékeztek arra, hogy csütörtökön a lakásból több butordarabot elvittek.

 

Ma délelőtt azután rendőrt hivtak, aki a lakatossal felnyittatta az ajtót. Amikor a lakásba beléptek, a szobában a legnagyobb rendetlenséget találtak, egész csomó butor hiányzott, az ágy vértől volt átitatva, de az öreg asszonynak nem volt nyoma. Végre a szekrényben guggoló helyzetben megtalálták Brosch Annát. Egész teste egy vér volt, feje rettenetesen szét volt zuzva és noha kétségtelen volt, hogy az öreg asszony már halott, kihivták a mentőket, akiknek természetesen dolguk már nem akadt.

A rablógyilkosságról nyomban értesitették a főkapitányságot, ahonnan Sárközy Sándor detektivfőnökhelyettes, Mikla Sándor dr. rendőrkapitány, Mayer detektivfelügyelő több detektivvel ment ki a gyilkosság helyére. A rendőrorvosi vizsgálat megállapitotta, hogy Brosch Annát fadarabbal verték agyon, valószinüleg már az ágyban támadtak rá a gyilkosok, fejét valósággal szétzuzták és azután a szekrénybe gyömöszölték a holttestet.

A gyilkosság minden valószinüség szerint még csütörtökön történt. A lakásból az ágyon és szekrényen kivül a gyilkosok csaknem az összes butordarabokat elvitték. A meggyilkolt asszonynak sok ékszere, készpénze és takarékpénztári betétkönyve volt, ezeknek semmi nyomát nem találták. Elvitték a konyhából és az éléskamrából az egész élelmiszerkészletet is, az öregasszony által nagy mennyiségben felhalmozott lisztet, cukrot, zsirt, aminek létezéséről a rablógyilkosoknak okvetlen tudniok kellett.

A nyomozás már a déli órákban a detektiveket biztos irányba vezette. Csak a viszonyokkal ismerős egyének lehettek a tettesek… a jósnő kliensei között keresték a gyilkosokat és ezen a nyomon elindulva már a délután folyamán a rendőrség tiszta képet nyert a rablógyilkosságról. Az egész környéket detektivek járták be, a meggyilkolt asszony lakásán bünjeleket találtak és az esti órákban Mayer főfelügyelő jelentette a rendőrségnek, hogy a valószinü tettesek csakugyan az öreg asszonynál megfordult gyári munkásnők között vannak.

A lakásból kicipelt butoroknak is tudják már az orgazdáját és valószinü, hogy a mai nap folyamán a rablógyilkosokat – két fiatal leányt, - átadhatják az igazságszolgáltatásnak. Az ügy tárgyalása statáriális biróság elé tartozik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
A repülés újabb szenzációi A repülés újabb szenzációi
Csodás találmánynyal lepte meg a zseniális Bleriot a világot. Hosszu...
Transzváli aranybányák Transzváli aranybányák
Transzvál dus aranybányáiban két esztendő óta szünetel a munka. A...
Laval helyzete megrendült Laval helyzete megrendült
Laval miniszterelnöknek nagy külpolitikai beszéde és parlamenti...
Az albán-kérdés éleződése Az albán-kérdés éleződése
A bennünket közelről érdeklő balkán-félszigeti zavargások még egyre...
Pelle István nyerte Boroszlóban a magyar-német tornászviadalt Pelle István nyerte Boroszlóban a magyar-német tornászviadalt
Attól a perctől kezdve, hogy Magyarország válogatott tornászcsapata...
Rövidek Rövidek
Mint a brit hírszolgálat Costaricából jelenti, nicaraguai politikai...
A szolnoki művésztelep kiállítása
A főváros szomszédságában a napokban érdekes kiállítás nyílt meg, a...
Repülőgépek a sztratoszférában Repülőgépek a sztratoszférában
Utasszállító repülőgépek a sztratoszférában. Eddie Rickenbacker...
Katonai és szuverenitást korlátozó intézkedések Katonai és szuverenitást korlátozó intézkedések
A területi és gazdasági rendelkezéseket katonai korlátozások...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98