Dtum
Login with Facebookk
1920 | Március

Áruüzleti hirek

Raffia rendkivül élénk érdeklődés tárgya. A budapesti piacon nagy tételeket 80 K körüli árakon kinálnak, mig a közvetlen francia ajánlatok 230 frankra szólnak.

Rézgálicból Budapesten kevés a kész áru és nincs is kialakult egységes ár. Olaszországból 205 liráért kinálják bérmentve, az osztrák-olasz határállomásra szállitva.

Karbid a budapesti piacon csak elvétve fordul elő, ellenben Olaszországból elég bőven vannak ajánlatok: Triesztben fekvő azonnal szállitható árut 118 liráért kinálnak.


Gabonaforgalom a felszabadult területeken

A gabonagyüjtés országos kormánybiztosa az idegen megszállás alól felszabaduló tiszántuli területekre érvénybeléptette a gabonaforgalomra vonatkozó összes eddigi rendelkezéseket, amelyek az eddig is magyar igazgatás alatt álló országrészekre nézve kiadattak és hatályon kivül helyezte a megszálló csapatok parancsnoksága által elrendelt közélelmezési vonatkozásu intézkedéseket. 


Szabad állatvásár a nyugati élelmezési zónában

A főváros élelemellátásának javitása érdekében fontos megállapodás jött létre a Hentesipartestület ás a főváros közélelmezési ügyosztálya között, amely szerint a Hentesipartesület tagjai jogot kaptak arra, hogy a nyugati élelmezési zónában szabadon vásárolhatnak sertést, azonban a kapott zsir 30 százalékát a főváros közellátásának javára engedik át a hentesek. Teljesen korlátlanul történik azonban a zónán belül a marha-, borju- és juhhus bevásárlása, amelyre nézve a közélelmezési minisztérium a korlátozást megszüntette. 


Tojás, hagyma és burgonya a Tiszántulról

A tiszántuli területeken felszabaduló élelmiszerszállitmányok irányitása céljából a közélelmezési minisztérium Csongrádon, Szolnokon és Szegeden kirendeltségeket létesitett. A Tiszántulról csak a közélelmezési minisztérium, vagy a Gabona-kormánybiztosság cimére lehet feladni, vagy pedig szállitási igazolvány felmutatása ellenében. Állitólag igen nagymennyiségü tojás, hagyma és burgonya van ezeken a területeken. A burgonyamennyiségből körülbelül 2000 vagon jut majd Budapest élelmezése részére. 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98