Dtum
Login with Facebookk
1920 | November

Rubinek miniszter terroristája

A budapesti büntetőtörvényszéken Szeng Antal dr. táblabíró elnöklésével a gyorsított eljárás szabályai szerint tárgyalták Tombor József 23 éve kőmívessegéd terroristának bünügyét.

 

A kir. ügyészség Tombort gyilkosság büntettében, mint bünsegédet vádolta meg azért, mert mult év április havában Püspökladányban jelen volt Pongrácz Aladár csendőrszázados és három csendőrőrmester kivégzésénál és ugyancsak megjelent május elején Kecskeméten, amikor Vén András csendőrőrmestert végezték ki.

 

Tombor József volt az a terrorista, aki tavaly április második felében ellenforradalmárság gyanuja alapján elhurcolta lakásáról Rubinek Gyula jelenlegi kereskedelmi minisztert, továbbá Hechl Ernő dr. –t és Kornai Istvánt, akiket aztán a forradalmi törvényszék elé állítottak, Rubinek letartóztatása után Tombor megjelent a miniszter lakásán és fiának, Rubinek László tőzsdebizonyosnak birtokáról két sonkát, szalonnát, hatvan üveg bort és pezsgőt és még egyéb ingóságokat elrabolt.

 

Rubinek László ellenállást kísérelt meg, mire Tombor őt is letartóztatta és a forradalmi törvényszék elé állította. Rubinek miniszterrel kíméletesen bánt a terrorista, de a fiát többször megütötte. A biróság Marócza Dénes dr. kir. ügyész vádja alapján 8 évi fegyházra ítélte el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98