Dtum
Login with Facebookk
1920 | Október

Az MTK Bécsben

MTK – Hartha 2:2 (1:1)

 

Fráter-pálya. -4000 néző. – Bíró. Albrecht.
Az MTK a vasárnapi erős mérkőzésre való tekintettel nem feküdt bele teljesen erejével a játékba. Halfsorából hiányzott Kertész II., akit Nyúl II. helyettesített. A kék-fehérek nagy technikai fölénnyel dolgoztak és a könnyelműen lazsáló védelem hibájából sokszor engedték szóhoz a lelkesedéssel játszó Hartha csapatát.

Már a 7-ik percben éri el az MTK első gólját, amelyet Károly beadásából Orth továbbít a kapuba. A 15-ik percben Molnár megsérül, a pályáról távozik, de rövidesen újból részt vesz a játékban. A 27-ik percben Kropacsek a balösszekötő lövését kivédi és az ujra hozzákerülő labdát is fogja, de a bíró ezen a címen, hogy a gólvonalon belül állt, gólt ítél.

A második félidő első negyedórájában ismét a kék-fehéreké a vezetés, Molnár lövését a kapus kiejti, de az ügyesen ráfutó Károly góllá értékesíti. A 32-ik percben Nadler hibájából Richter lövi a kiegyenlítő gólt.


MTK – WAC 5:2 (1:1)

 

Fráter-pálya. – 10.000 néző. – Bíró: Hagler.
Az MTK csapata előző napi gyengébb játéka után a WAC ellen teljes gőzzel játszva, fölényes győzelmet aratott. Csatársora nagy technikai készültségével szinte állandóan a WAC térfelében tudta tartani a játékot, a fedezetsorban Kertész II., miután előző nap nem játszott, elfoglalva szokott helyét a csapatban, nagy mértékben járult hozzá a sikeres szerepléshez. A két hátvéd biztosan dolgozott, ellenben Kropacsek bizonytalanul védett.

A vezető gólt Orth 20 méteres lövése szerzi meg az MTK-nak az első félidő 10. percében. Az egész félidőben az MTK nagy fölénnyel játszik, a WAC csak lefutásokkal kísérletezik a Dicknek sikerült is a 43. percben kiegyenlíteni.

A második félidő elején némi WAC fölény, majd megint az MTK-é a támadó szerepe. Az MTK második gólját a második félidő 12. percében Orth gyönyörű beadásából Braun lövi, majd Schlosser és Orth szerez gólt. Egy perccel az MTK negyedik gólja után Kropacsek hibájából Berger a WAC-ot hozzájuttatja második góljához. Az MTK ötödik gólját a Schlosszer lefoultolása miatt megítélt tizenegyesből nagy lőtte.

MTK: Kropacsek – Mandl, Senkey – Kertész II., Vágó, Nadler – Braun, Molnár, Orth, Nagy, Schlosszer.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98