Dtum
Login with Facebookk
1920 | Szeptember

Három uj fapapir kerül bevezetésre

Venni, vagy adni kell Déli vasutat?
Ez volt a tőzsdei hét mottója. E héten is azok jártak jól, akik vettek, mert a részvény kétszer is meghaladta az 1440 koronás rekordkurzust. A legutolsó napokban Szacelláryék kezdték venni a részvényt és Bécsben is most az ő emberük veszi. Hogy meddig tart a hausse még: azt legjobban a kontremin szeretné tudni.

A kulisszban még az Angol- Magyar bank ugrott föl arra a hirre, hogy Krausz Simon és Fleissig Sándor eredményesen tárgyaltak Londonban. Az angol érdekeltekkel szombaton kezdték keresni az Osztrák hitelt, arra a hirre, hogy az osztrák kincstári üzemeket bérbe veszi a bank. A konlátpiacon a Bónit keresték e héten. Állitólag Donner, az Angol-Magyar bank volt igazgatója vásároltatja a részvényeket, amelyek iránt hollandi részről is érdeklődés mutatkozik. A Franklin e héten 4000 koronás rekordkurzust ért el, ami kedvező üzletévével és az osztalékkal van összefüggésben.

A fapiacon a Hazai fát francia érdekközösség hirére kerestek. A Hazai fára azonban a Castiglioni-csoport is igényt tart. A tranzakció sorsa szerdán fog eldölni a Magyar-Olasz bank igazgatósági ülésén.

Tőkeemelések közül aktuálissá vált a Kereskedelmi bank, a Földhitelbank tőkeszaporitása, az utóbbi francia tőke közremüködésével emeli alaptőkéjét.

Uj részvénybevezetés is lesz rövidesen.
Három fapapir kerül bevezetésre. A Hitelbank bevezeti a Magyar Általános Fatermelő rt. részvényeit. A gróf Mikes zabolai erdőgazdaság rt. részvényei is rövidesen bevezetésre kerülnek. A Magyar Tőzsde értesülése szerint, a Lipótvárosi takarékpénztár bevezeti a Gregersen-erdőipari rt. részvényeit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98