Dtum
Login with Facebookk
1921 | December

Pedlow kapitány kétmilliós ajándéka Szekszárdnak

Szekszárdról jelentik: Pedlow kapitány, akinek alkalma volt a szekszárdi tömegnyomort megismerni, annakidején igéretet tett, hogy az Orsz. Stefánia Szövetséggel karöltve anya és csecsemőgondozó dispensairét állit fel Szekszárdon és annak felszereléséről gondoskodik, ha a város a dispensaire céljára legalább négy szobát biztosít és a helységek fütéséről, világításáról és telefonnal való felszereléséről intézkedik.


Pedlow azt is megigérte, hogy ez esetben nemcsak a felszerelést fogja ingyen ajándékozni, hanem a jövő év juniusáig gondoskodik a személyzet fizetéséről is és minden anyagi eszközről, amely az intézet vezetéséhez szükséges.


Hosszas tárgyalások után a város egy óvoda helyiségeit jelölte ki, azokat Pedlow kapitány a minap megtekintette, ideiglenesen alkalmasnak találta és kijelentette, hogy a kétmillió korona értékű felszerelést haladéktalanul elküldi Budapestről, hogy a dispensaire még az idén megnyitható legyen.


Azt is hangoztatta Pedlow kapitány, hogy ez a megoldás csak ideiglenes, mert a dispensaire céljaira teljesen megfelelő épületet kell létesiteni. Amikor hivatkoztak a város szegénységére és bemutatták a tömegnyomor elrettentő képeit, Pedlow megigérte, hogy szorgalmazni fogja, hogy Amerika épitsen Szekszárdon alkalmas dispensairet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98