Dtum
Login with Facebookk
1921 | Március

Egy huszonkétéves leány szinházi vállalkozása

Öngyilkos lett félmilliós veszteség miatt


Egy huszonkétéves leány szublimátot ivott öngyilkossági szándékból. Ezt az utóbbi időben megszoktuk, de ez az eset kikívánkozik a szürke napihirek közül, mert az eset háttere a színházi világ érdeklődésére méltán tarthat igényt. Az öngyilkos leány: Schneider Margit huszonkétéves tisztviselőnő, akit a mentők vasárnap délután szállítottak a Rókus kórházba. Öngyilkosságáról a leány a következőket mondta: 

 

"Öngyilkosságom oka nem szerelmi bánat. El vagyok keseredve és ez adta kezembe a mérget, melyet már régen tartogattam magamnál. Sokkal komolyabb okaim voltak az öngyilkosságra a szerelemnél. És az sem változtathat ezen, ha innen élve kerülnék ki. Akkor megint csak megpróbálom, amig egyszer talán csak sikerülni fog. Hogy mi kerget öngyilkosságba, azt senkinek sem fogom elárulni."

 

Mint nekünk elmondották, az öngyilkosság hátterében egy meghiusult színházi vállalkozás áll. A leány ugyanis mintegy négyszázezer koronát kitevő örökségét egy budapesti színházi vállalkozásba fektette. De az üzlet nem bizonyult szerencsésnek, a vállalat tönkrement és Schneider Margit minden pénze odaveszett.

 

Ettől az időtől kezdve állandóan kellemetlen jelenetek játszódtak le a leány és családja között, mert jövedelme ezután mindössze az az ezerkétszáz korona maradt, amit egy Egressy-uton levő gyárban, ahol alkalmazásban állott, havi fizetésül kapott.

 

Az állandó feszült viszony a leány idegeit annyira megviselte, hogy tegnapelőtt három gramm szublimáttal véget akart vetni életének.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98