Dtum
Login with Facebookk
1921 | Március

Budapest – Berlin válogatott mérkőzése

Az eredmény: 2:2 (1:1) eldöntetlen

Impozáns keretben zajlott le ma délután Budapest és Berlin válogatott csapatának mérkőzése. Az üllői-úti sporttelepen 35.000 főnyi közönség gyülekezett össze abban a reménységben, hogy végre magyar győzelemnek lesz a tanúja. Várakozásában azonban megcsalatkozott.

A magyar csapat ezúttal is gyönge játékot produkált s csak a bíró elnézésén múlott, hogy vereséget nem szenvedett. A meccs vége felé történt, hogy egy magyar korner rúgást követőnek a berliniek kapuja előtt támadt tumultusban Bodnár kezével segítette be a labdát a hálóba. Idáig Berlin vezetett 2:1 arányban ezzel a góllal tehát a magyar csapat kiegyenlítéshez jutott.

A magyar játékosok, mint már oly sokszor ezelőtt, nem törekedtek az összejátszásra a kellő mértékben, e helyett egyéni képességeiket akarják csillogtatni. Ez azután megbosszulta magát, mert az ügyesen összedolgozó német csapat nemcsak ellent tudott állani a magyar támadásoknak, de gyakran maga is támadásba tudott lépni.

Zsák a kapuban csak árnyéka volt a régi, ördöngösen ügyes, gyors kapusnak. Egykori formájában mind a két gólt könnyen kiparírozta volna, Vogel II. sokszor ingadozott, a labdát megállította és ezzel lassította a játékot. Mandl az első félidőben hiba nélkül dolgozott, a második félidőben több súlyos hibát ejtett.

A fedezetsorban Blum és Kertész pompás játékot produkált. Pillérei voltak ők a csapatnak. Obitz gyöngének bizonyult a középfedezet nehéz szerepére. A csatársorban egyedül Eisenhoffer játéka elégített ki. Orth csak nagy ritkán érvényesítette nagyszerű technikáját. Keveset dolgozott.

Braunt alig foglalkoztatták, viszonyt Bodnár nem tudott mit kezdeni a sűrűn hozzájutott labdával. Hamar kifulladt. Nem való már a válogatott csapatba, Schlosser az első félidőben kínosan kapkodott, a második félidőben azonban magához tért s ekkor ismét hasznos tagja volt a csapatnak.

A német csapatnak kimagaslóan Tewes középfedezet volt a legjobb játékosa. A kapus ügyefogyott mozgása elárulta, hogy ugyancsak bajba jutott volna, ha a magyar játékosok lövései nem haladtak volna rendre ferde irányban.

Az első gólt Orth lőtte a 10-dik percben, majd a 16-dik percben Walter, a berlini balszélső kiegyenlített. A második félidő 15-dik percében Montag jobbösszekötő hosszú, de védhető lövéssel vezetést szerzett Berlin részére és az utolsó percben Bodnár a már említett góllal kiegyenlített. Bíró Meisl Hugó (Bécs) volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A budapesti válogatott A berlini válogatott Támadás a magyar csapat előtt
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98