Dtum
Login with Facebookk
1922 | Április

Letartóztatás hamisitott Rimamurányi részvények miatt

A Hétfői Napló tudósítójától

 

A hamisitott Rimamurányi részvények ügyében a rendőrség a további vizsgálat folyamán megállapította, hogy azokat Bécsben gyártották és Budapesten egyes tőzsdei cégek volt alkalmazottai révén hozták forgalomba. A bankoknál mindössze egy párat sikerült csak elhelyezniök, annál több jutott azonban a tőzsdei ségekhez, akik tegnap és tegnapelőtt tömegesen tettek a főkapitányságon följelentést.


Akik a hamis részvényeket forgalomba hozták, azok közül négyet állitottak elő a főkapitányságra. Hármat azonban kellő bizonyítékok hijján szabadon bocsátottak, a negyediket azonban, Salom Alfrédet előzetes letartóztatásba helyezték.


A rendőrség megállapította, hogy a legtöbb hamis részvényt Fried Miklós és Stein Henrik ügynökök jozták forgalomba, mind a ketten azonban szökésben vannak. A főkapitányság tegnap körözőlevelet adott ki ellenük.


Eszerint Fried középtermetű, vörös haju, vastag ajku, 24 éves, Stern fekete, buldogg arcu, nyulánk termetü, 24 éves fiatalember. Mindkettőjük elfogatására vonatkozólag értesítették a szomszédos országok rendőrségét.


Minthogy a rendőrség pontosan megállapította, hogy a hamisítások Bécsben történtek, erről táviratilag értesítette a bécsi rendőrséget, amely ebben az irányban külön nyomozást kezdett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98