Dtum
Login with Facebookk
1922 | Április

A belügyminiszter minden áron biztosittatja az állami és társadalmi rendet

A Magyar Távirati Irodát illetékes helyen felhatalmazták az Ébredő Magyarok Egyesülete által kiadott plakátban foglalt két állitással szemben a következők megállapítására:
A belügyminiszter, tekintettel az egyesület vezetőségében helyet foglaló érdemes férfiakra is, megfelelőnek tartotta, hogy Pröhle Vilmos dr. egyetemi tanár közvetítésével alkalmat adjon az egyesület vezetőségének arra, hogy a vizsgálatot maga kéjre, de semmi kétséget sem hagyott abban a tekintetben, hogy a vizsgálatot föltétlenül, vagyis abban az esetben is el fogja rendelni, ha az egyesület vezetősége azt nem kérné.

 

A vezetőség képviseli a belügyminiszternél Pröhle dr. egyetemi tanár kiséretében megjelentek és a kifejlődött beszélgetés során a belügyminiszter a szájába adott nyilatkozatot természetszerüleg nem a keresztény nemzeti irányzatról, hanem az Ébredő Magyarok Egyesülete némely tagjának szélsőséges antisamita irányzatáról tette.


Önként értetődik, hogy semmi invektiva, bármely oldalról jöjjön is az, a belügyminiszteri jel nem tartóztathatja azoknak az intézkedéseknek a megtételében, amelyeket magasabb állami érdekből és a társadalmi béke biztositása céljából szükségesnek tart.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98