Dtum
Login with Facebookk
1923 | Február

MTK – Vas- és fémmunkások SC 5:0 (3:0)

Hungária út – 10 000 néző. Bíró: Bíró Sándor.
Milyen különbség az őszi és a mostani MTK – Vasas mérkőzés között. Az ősszel a kék-fehérek csak kemény küzdelem után 2:2 arányban végeztek az akkor pompás kondícióban volt munkáscsapattal, ma pedig már csak macska-egér harc folyt a két legjobb technikával rendelkező csapatunk között, habár a Vasasok technikai készségükkel ma határozottan adósok maradtak.

De nehéz is volt ám a hóesés után megfagyott, majd a délutáni napsütésbe felázott talajon boldogulni, különösen a felső kapunál, amely előtt formális sártenger terjengett, míg az utolsó kapu közül már ideális volt a talaj, a mely csak a második félidőben megeredt jéghideg szélben száradt fel kőkeménnyé.

A Vasasok játszanak széllel kedvező oldalon, mégis azonnal az MTK kerül frontban, Senkey II. azonban tiszta helyzetben hibáz. A Nadler miatt megítélt szabadrúgás az MTK kapuja felé tereli a játékot, de már Braun fut le és miközben Nyerges eléje rohan, már Senkey II.-nél a labda, ez Orth-hoz továbbítja, aki nehány lépésről menthetetlen gólt rúg (5 p.)

A gyors eredmény nem veszi el a Vasasok kedvét, s a 9-ik percben Himmer támadásából kornerhez jutnak, míg Katzer hosszú, csavart lövését Plattkó teszi ártalmatlanná. Braun két egyéni támadását korner árán menti a Vasas védelem (16. és 24. p.) majd a 28-ik percben Molnárnak húsz méterről remekül irányított labdáját Nyerges tartja fel korner árán.

Braun sarokrúgását a kapunak háttal álló Orth mesteri trükkel Senkey II.-hez húzza át, aki azután két lépésről a gólba is továbbítja. (2:0)

A Vasasok támadása kornert eredményez, majd Katzer beadását Vágó kézzel üti le. A megítélt tizenegyest azonban Király a kapu fölé vágja. Katzer újabb támadásából Szentmiklóssy kerül kedvező gólhelyzetbe, Plattkó azonban könnyen ment. A Vasasok szabadrúgása ismét Plattkót foglalkoztatja.

Braun remek támadása újabb góllal kecsegtet, Orth azonban biztos gólt hibáz. Az utolsóelőtti percben végre Molnár is megembereli magát és fordulásból az ellenkező sarokba mesterien helyezett gólt rúg. (3:0)

Újrakezdés után teljesen visszaszorul a Vasas csapat, négy korner árán azonban baj nélkül ússza meg a kék-fehérek attakjait, míg végül az Orth által nagyszerűen szöktetett Molnár a 10-ik percben gyönyörű gólt lő. (4:0) Molnár – Orth összjátékából születik meg az ötödik gól, melyet Siklóssy irányít feltartóztathatatlanul az ellenkező sarokba. (17. p.)

Az utolsó félórában már alaposan csökken az iram, mert mind a két csapat fedezetsora kifulladt. A Vasasok újabb kísérletei, hogy vereségüket szépítsék, csak sarokvágást eredményez, de a kék-fehérek belső csatárai sem erőlködnek tovább, annál kevésbé, mert a javallt kímélő Braun nem vesz részt a leginkább Senkey II. által megindított akciókban.

MTK: Plattkó-Mandl, Kovács-Kertész II. Nadler, Vágó-Braun, Molnár-Orth, Siklóssy, Senkey II.
Vasasok: Nyerges-Stengl, Király-Sztojka, Gortlieb, Artner-Katzer, Takács-Kompis, Szentmiklóssy, Himuzer.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Lecsapó villámok hatásai Lecsapó villámok hatásai
Az ország különböző részein nap-nap után ismétlődő zivatarokkal járó...
Európa-Afrikai tranzkontinentiális vasut Európa-Afrikai tranzkontinentiális vasut
Hatalmas vasuti tervvel foglalkoznak francia és spanyol tőkepénzesek....
A konfectio-iparban teljes csönd uralkodik A konfectio-iparban teljes csönd uralkodik
A téli üzlet – az idén szokatlanul korán – már egészen...
Juhász Gyula, a nagy szegedi költő, kétévi sulyos betegség után meggyógyult Juhász Gyula, a nagy szegedi költő, kétévi sulyos betegség után...
Estefelé homályos, néptelen mellékutakon néha találkozik vele egy-egy...
Nem Európa ellen irányul az amerikai bankrátaemelés Nem Európa ellen irányul az amerikai bankrátaemelés
A newyorki Federal Reserve Bank rátaemelése, bár a chicagói,...
A temetkezési közüzem monopóliumának megtörése példátlan izgalmat okoz a városházán A temetkezési közüzem monopóliumának megtörése példátlan izgalmat...
Szerdán délután rendkivüli tanácsülés lesz a városházán és utána egy...
Móricz Zsigmond -  Éjféli görcsök Móricz Zsigmond - Éjféli görcsök
Felriadok a köszörülésre. Köszörülik a kést, amellyel holnap...
Vállalkozók egy versenytárgyalás ellen
Megirtuk, hogy a földmivelésügyi minisztérium a Sajó szabályozási...
Visszatérünk az irodalomhoz! Visszatérünk az irodalomhoz!
Siegler Frigyes az Universal igazgatója nyilatkozik uj filmjeiről és...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98