Dtum
Login with Facebookk
1923 | Február

MTK – Vas- és fémmunkások SC 5:0 (3:0)

Hungária út – 10 000 néző. Bíró: Bíró Sándor.
Milyen különbség az őszi és a mostani MTK – Vasas mérkőzés között. Az ősszel a kék-fehérek csak kemény küzdelem után 2:2 arányban végeztek az akkor pompás kondícióban volt munkáscsapattal, ma pedig már csak macska-egér harc folyt a két legjobb technikával rendelkező csapatunk között, habár a Vasasok technikai készségükkel ma határozottan adósok maradtak.

De nehéz is volt ám a hóesés után megfagyott, majd a délutáni napsütésbe felázott talajon boldogulni, különösen a felső kapunál, amely előtt formális sártenger terjengett, míg az utolsó kapu közül már ideális volt a talaj, a mely csak a második félidőben megeredt jéghideg szélben száradt fel kőkeménnyé.

A Vasasok játszanak széllel kedvező oldalon, mégis azonnal az MTK kerül frontban, Senkey II. azonban tiszta helyzetben hibáz. A Nadler miatt megítélt szabadrúgás az MTK kapuja felé tereli a játékot, de már Braun fut le és miközben Nyerges eléje rohan, már Senkey II.-nél a labda, ez Orth-hoz továbbítja, aki nehány lépésről menthetetlen gólt rúg (5 p.)

A gyors eredmény nem veszi el a Vasasok kedvét, s a 9-ik percben Himmer támadásából kornerhez jutnak, míg Katzer hosszú, csavart lövését Plattkó teszi ártalmatlanná. Braun két egyéni támadását korner árán menti a Vasas védelem (16. és 24. p.) majd a 28-ik percben Molnárnak húsz méterről remekül irányított labdáját Nyerges tartja fel korner árán.

Braun sarokrúgását a kapunak háttal álló Orth mesteri trükkel Senkey II.-hez húzza át, aki azután két lépésről a gólba is továbbítja. (2:0)

A Vasasok támadása kornert eredményez, majd Katzer beadását Vágó kézzel üti le. A megítélt tizenegyest azonban Király a kapu fölé vágja. Katzer újabb támadásából Szentmiklóssy kerül kedvező gólhelyzetbe, Plattkó azonban könnyen ment. A Vasasok szabadrúgása ismét Plattkót foglalkoztatja.

Braun remek támadása újabb góllal kecsegtet, Orth azonban biztos gólt hibáz. Az utolsóelőtti percben végre Molnár is megembereli magát és fordulásból az ellenkező sarokba mesterien helyezett gólt rúg. (3:0)

Újrakezdés után teljesen visszaszorul a Vasas csapat, négy korner árán azonban baj nélkül ússza meg a kék-fehérek attakjait, míg végül az Orth által nagyszerűen szöktetett Molnár a 10-ik percben gyönyörű gólt lő. (4:0) Molnár – Orth összjátékából születik meg az ötödik gól, melyet Siklóssy irányít feltartóztathatatlanul az ellenkező sarokba. (17. p.)

Az utolsó félórában már alaposan csökken az iram, mert mind a két csapat fedezetsora kifulladt. A Vasasok újabb kísérletei, hogy vereségüket szépítsék, csak sarokvágást eredményez, de a kék-fehérek belső csatárai sem erőlködnek tovább, annál kevésbé, mert a javallt kímélő Braun nem vesz részt a leginkább Senkey II. által megindított akciókban.

MTK: Plattkó-Mandl, Kovács-Kertész II. Nadler, Vágó-Braun, Molnár-Orth, Siklóssy, Senkey II.
Vasasok: Nyerges-Stengl, Király-Sztojka, Gortlieb, Artner-Katzer, Takács-Kompis, Szentmiklóssy, Himuzer.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az osztrák kormány adótörvényjavaslatai Az osztrák kormány adótörvényjavaslatai
Két, igen fontos adótörvényjavaslat megszerkesztésével foglalkozik...
Németh Imre 55.13 métert dobott kalapáccsal a MAC esti versenyén Németh Imre 55.13 métert dobott kalapáccsal a MAC esti versenyén
A fiatal griffmadaras atléta az európai ranglista élén áll ezzel az...
A czár az induló csapatoknál A czár az induló csapatoknál
A czár a csapatoknál. A czár körutat tesz a trónörökössel a nagyobb...
Megrázkódtatás nélkül mult el a kritikus ultimó
A magyar gazdasági életnek talán még sohasem volt olyan kritikus...
Háborús és népellenes bűnös vagyok! – vallotta ma Reményi-Schneller a politikai rendőrségen Háborús és népellenes bűnös vagyok! – vallotta ma...
Elsőnek Reményi-Schneller Lajos volt pénzügyminisztert hallgatták ki,...
A CsMTK lett az országos női kézilabda bajnok
Az országos női kézilabda-döntő második mérkőzését vasárnap vívta...
Kun Béla ügye Kun Béla ügye
Vasárnap délelőtt Kun Béla ügyének referense hosszasan referált az...
A dunai hajószerencsétlenségről A dunai hajószerencsétlenségről
A Dunán, éppen egy évvel ezelőtt, hogy megremegtetett bennünket a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98