Dtum
Login with Facebookk
1923 | Január

Detektivek harca harminc támadó ellen

Véres verekedés egy ferencvárosi rendelőben. – A verekedők elmenekültek.

Szombaton este három államrendőrségi detektiv, valamint az egyik detektivnek az öccse, egy vámőrtiszt társaságában vacsorált a Mester utca és Angyal utca sarkán lévő Lindmayer-féle vendéglőben. A szomszéd asztalok mellett egy nagyobb csupa fiatalemberből álló társaság mulatott. A társaság közel harminc tagból állott. Ők foglalták el szinte az egész vendéglőt. A mulatozók közül többen a detektivek asztalát csipős megjegyzésekkel illették. Ugy látszik, felismerték a titkos rendőröket, mert mind élesebb és élesebb megjegyzéseket kiáltottak át a detektivekhez.

A detektivek végül már nem türték szó nélkül a provokálást. Egyikük fölállt és megkérdezte:
Mit akarnak önök tőlünk?
A tulsó oldalon levők közül erre valaki elröpitett egy poharat. Többen fölugrottak, mire a detektivek egy sarokba huzodtak.
Szó, szót követett. Formális harc keletkezett. A harminc tagból álló társaság kituszkolta a többi vendéget a korcsmából. Poharak, székek, sörösüvegek repültek a levegőben. A három detektiv, valamint a vámőrtiszt látván, hogy komolyra fordult a helyzet, nekiestek a támadóknak és ők sem kimélték a kezük ügyébe kerülő tárgyakat.


Egy negyed óráig tartott az ütközet, miközben többen véresen megsérültek. Végre is a rendőrség embereinek sikerül az okvetlenkedőket lassankint kiszoritani az utcára. Valaki időközben rendőrt hivott, amikorra azonban a rendőrök megérkeztek, már mindenki elmenekült. Csak a megtámadottak maradtak ott. Amikor a detektivek eltávoztak, egy kapuból valaki hirtelen előugrott és egy vasbottal fejbeütötte az egyik detektivet, akit elöntött a vér. Az orvtámadó elmenekült.


A rendőrség sérülési osztálya meginditotta a nyomozást e korcsmai harc ügyében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98