Dtum
Login with Facebookk
1923 | Március

Ötvenmillió egy fényképért

Egy magyar ujságiró sikere.


Vilmos volt német császár – mint ismeretes - emlékiratainak kiadásával igen jó üzletet csinált. Most a második házassága alkalmával az amerikai fotoriporterek valósággal megostromolták a doorni kastély urát, hogy engedje meg fiatal nejével a lefotografálást. A volt császár hallani sem akart a dologról s annak ellenére, hogy a fényképészek minden furfangos módot felhasználtak, a fotografálás nem sikerült.

 

A volt császár látván a nagy érdeklődést, megbizottja után érintkezésbe lépett az amerikai képeslapok képviselőivel, akik óriási összegeket ajánlottak fel fényképezés engedélyéért. Mint az Est is megirja a legelőnyösebb ajánlatot a Keystone cég tette s ez meg is szerezte a jogot – huszezer dolárért a mi pénzünk szerint több mint ötvenmillió korona) a fényképezésre.

 

E ritka fényképnek az érdekességét előttünk különösen két körülmény adja meg; először, hogy a Keystone cég európai megbizottja, aki az ügyet a volt császárral lebonyolitotta: Garai Bertalan, magyar származásu amerikai ujságiró, a másik körülmény pedig az, hogy Magyarországon ennek a fényképnek a kizárólagos közlési jogát a Tolnai Világlapja szerezte meg. A szenzációs fényképet e heti számunk cimlapján közöljük.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98