Dtum
Login with Facebookk
1924 | December

Sokan várják már a hóhért

Harmincan pályáztak az állásra- Kinek van legtöbb kilátása

A hármas jelölés küszöbön, aztán nyomban kijelölik Bali Mihály utódját. Az öreg Bali nyugalomba vonul és az utód kinevezése annál inkább sürgős, mert egész sora a halálra ítélteknek várja az ítélet végrehajtását. A pályázók közül legtöbb kilátásra Gold Károlynak van, aki Bali segédje volt és szépszámú „gyakorlatra „hivatkozik.”


A huszonnégy pályázó között vannak katonák, akik a háboru alatt több embert akasztottak. Sőt pályázott egy britanniás tiszt is, de amikor észlelte, hogy erősen tudakozódnak utána, hirtelen visszavonta a pályázatát.

 

Az ügyészségi irodaigazgató a pályázók névsorát most terjeszti az ügyészségi elnök elé, aki hármas jelölést terjeszt fel az igazságügy miniszter elé Bali Mihály utódja tehát e hó folyamán megkapja megbizatását.


Érdekes, hogy a 36 évig szolgált Bali Mihály és szintén hosszu ideig szolgált elődje, Kozarek Károly is tolnamegyei emberek voltak.


Kozarek volt az, akinek derogált a hóhéri cím és az illetékesek attól tartván, hogy majd nem akad később vállalkozó, a hóhéri mesterséget „állami ítéleti végrehajtó”-i címmel tették előkelőbbé.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98