Dtum
Login with Facebookk
1924 | Július

Nagy izgalmat kelt a közalkalmazottak körében a korona kétféle értékelése

A kormánynak az a rendelkezése, amellyel az aranykorona szorzószámát 17.000 koronában állapitja meg, a közszolgálati alkalmazottak körében rendkivüli elkeseredést keltett.


Ez a rendelkezés ugyanis, ha a kormány kellő időben nem alkalmaz egy korrektivumot, akkor azt eredményezi, hogy a közszolgálati alkalmazottak augusztus havában sokkal kisebb összeget kapnak, mint julius hónapban, amikor a kormány megállapitása szerint a szorzószám tudvalevőleg 17.600 korona volt.


A Hétfői Hirlap munkatársa a Közalkalmazottak Nemzeti Szövetségének vezetősége körében érdeklődött a szorzószámra vonatkozóan a kormányintézkedés hatása iránt, a következő felvilágositást kapta:


A köztisztviselők körében a helyzet leirhatatlanul izgatott, nem tudjuk, mi történik akkor, ha a kormány a legsürgősebben meg nem változtatja ezen intézkedését olyan formában, hogy a szorzószám megállapitását azáltal ellensulyozza, hogy az aranyalapu illetményeket a legrövidebb időn belül felemeli legalább arra a szinvonalra, amennyit a végösszeg a mult hónapban kitett.

 

A Közalkalmazottak Nemzeti Szövetségének vezetősége már a hétfői nap folyamán tárgyalásokat fog kezdeni a kormánnyal és amennyiben nem sikerül egy expedienst találni, a Közalkalmazottak Nemzeti Szövetsége elhatározza, hogy levonja a konzekvenciát.


Egyébként biznak abban, hogy a kormány meg fogja találni a módját a népszövetségi főbiztossal egyetértve arra nézve, hogy a közalkalmazottak fizetését aranykoronában olyan nivóra emelje fel, hogy a nyomort a tisztviselők között némiképpen enyhitse.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98