Dtum
Login with Facebookk
1924 | Július

MacDonald és Hughes megállapodtak Anglia és Amerika együttműködésében

London, július 20.
Vasárnap a londoni konferencia albizottságainak munkája szünetelt. A delegátusok, akik szombat délután a wembley-i világkiállítást nézték meg, egyrészt MacDonald vendégei voltak Chaquersben, másrészük Lord Parmeer henley-i birtokára utazott. Megbízható helyről nyert értesülésem szerint MacDonald még Chequersbe utazása előtt találkozott Hughessel, az Egyesült Államok külügyi államtitkárával, aki ugyan váltig hangsulyozza, hogy az angol ügyvédkongresszusra jött és nem hivatalosan időzik Londonban, de kétségkívül döntő jelentőségű megbeszélést folytatott az angol miniszterelnökkel. A két államférfi több mint két óra hosszat tanácskozott egymással ésa konferencia összes kérdéseiben teljes egyetértésre jutattak.


Bár a tanácskozás tényét épp ugy, mint részleteit szigoruan titkolják, sikerült megtudnom, hogy MacDonald és Hughes a következőkben állapodtak meg:
A konferencia 1. tegyen eleget az amerikai bankárok követeléseinek: 2. tegyen eleget Németországnak és 3. elégítse ki Franciaországot.


Ezen megállapodások után egészen kétségtelen, hogy Amerika döntő szerepet vindikál magának a jóvátételi kérdés elintézésénél. Az amerikai delegátus tervbevett meghívása a Jóvátételi Bizottságba azt jelenti, hogy megszűnik Franciaország többsége és az fog történni, amit Anglia és Amerika együttesen akar.


Ha Amerika pénzt ad - Európa rekonstrukciója sikerülni fog

London, július 30.
Amerika érdeklődés a jóvátételi probléma iránt, egész háború utáni reparációs politikának egyik legfontosabb eseménye. Az, hogy Amerika hajtandó Európa rekonstrukciójához pénzt adni, a londoni konferencia egyik, de talán egyetlen biztató jele. Így kilátás lehet arra, hogy Európa rekonstrukciója lassanként meg fog valósulni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kép a londoni konferenciáról MacDonald
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98