Dtum
Login with Facebookk
1924 | Június

Letartóztattak egy szélhámos álrendőrfogalmazót

A rendőrség tegnap letartóztatta Kanderer István állásnélküli fiatalembert, aki mint rendőrfogalmazó számos csalást követett el. Kanderer többnyire rendőrtiszti uniformisban járt és az éjszakai mulatóhelyek állandó vendége volt. Kanderer, aki előkelő családból származik, gyakran feljárt az artisták egyesületébe, ahol különböző ürügyekkel üres artista igazolványokat csalt ki és ezekkel követte el a csalásait.


Azoknak az artistanőknek, akik az artista vizsgát nem tették le, igazolványokat hamisított és ezeket jeletékeny összegért adta el. Táncosnőknek szintén artista igazolványokat ígért, ezekre magas előlegeket vett fel, az igazolványokat azonban nem adta át nekik.


Közel negyven feljelentést adtak be ellene, többek között az Artista Egyesület is, amely végre rájött Kanderer csalásaira. A detektívek azonban Kanderert nem találták sehol sem, mert időközben megszökött Budapestről. Szombaton az egyik károsult megjelent a főkapitányságon és azt mondta, hogy megálmodta, hogy a csaló fiatalember Budapesten rejtőzködik. A detektívek Kanderert tegnap tényleg meg is találták az Esplanevue szállodában, ahonnan előállították a rendőrségre.


Kanderer beismerte a csalásokat, amelyből fényűző életmódot folytatott. A rendőrségen megállapították, hogy Kanderer évekkel ezelőtt rendőrdíjnok volt és szabálytalanságok miatt elbocsájtották. Azóta mint álrendőrfogalmazó szélhámosságokból élt. Kanderer Bécsben is hasonló csalásokat követett el, melyekért a bécsi rendőrség körözi. A szélhámos fiatalembert beismerő vallomása után letartóztatták és átkísérték az ügyészség fogházába.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98