Dtum
Login with Facebookk
1924 | Október

A lakók az aranykorona szorzószámának leszállitását kérik

Az aranykorona szorzószámának ügyében legutóbb ismét megmozdultak az érdekeltségek, hogy a pénzügyi kormányt a tényleges helyzetnek megfelelő leszállitásra birják.

Bud János miniszternél az elmult pénteken jártak az ipari és kereskedelmi érdekeltségek megbizottai és előadták, hogy a tizenhétezerszeres szorzószám további fenntartása veszedelmes hatással van a pénzügyi és gazdasági életre, s ezért arra kérték a minisztert, hogy a szorzószámot a tulajdonképpeni értékére szállitsa le, a mely körülbelül 15.300 korona körül mozog.

Az érdekeltségek megmozdulására a pénzügyminisztériumban szombaton az illetékes tényezők megvitatták a kérdést, s arra az elhatározásra jutottak, hogy a jelen körülmények között még nem érkezett el az ideje a szorzószám leszállitásának.

A pénzügyminisztériumban ugyanis az az álláspont, hogy a tisztviselői illetmények végleges rendezése előtt a szorzószám leszállitása sulyos bonyodalmakat okozna, amelyeknek elkerülése elsőrangu fontos állami érdek.

A közelgő lakbérnegyedre való tekintettel a lakók szövetsége is megmozdult a szorzószám leszállitása érdekében. A Hétfői Hirlap értesülése szerint hétfőn a lakóknak egy nagyobb küldöttsége járul Bud János, majd Vass József miniszter elé.

Utóbbitól a küldöttség a lakbérek részletekben való fizetésének megengedését is kérni fogja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98