Dtum
Login with Facebookk
1924 | Szeptember

Magyarország – Lengyelország 4:0 (3:0)

A magyar csapat játéka nem volt kielégítő. – A lengyelek hősiesen védekeztek. – Orth volt a mezőny legjobb embere

Üllői-úti pálya. – 25.000 néző – Bíró: Plhak (Bécs)

A negyedik lengyel-magyar válogatott mérkőzés váratlanul sok nézőt csalt ki az FTC kibővített pályájára. A sportrajongók nagy része azonban a magyar győzelem ellenére csalódottan távozott, mert válogatott játékosaink általában unalmán iskolajátékkal hivalkodtak.

Egyedül Orth játéka volt kielégítő, ő volt a mezőny legjobb embere. A lengyelek sokat fejlődtek és lelkes támadásaikkal nem egyszer hozták veszedelembe a magyar kaput. A gól előtt azonban még elvesztik a fejüket, hősies védekezésükkel azonban elismerést arattak. A bécsi Plhak a mérkőzést kitűnően vezette, a közönség többször meg is tapsolta.

Első félidő.
A magyarok kezdenek. Orth hatalmas rúgással Braun-hoz juttatja a labdát, aki a jobbszélen leszaladva, a kapu elé centerez, de a belső hibáznak. A lengyelek egy csöppet sem elfogadottak, de a magyar csapat is erélyesen dolgozik. Hirtelen esni kezd az eső, de ez a játékosokat nem zavarja, csak az állóhelyeken szorongó közönség menekül idegesen a tribünökre.

Jó ideig közép mezőnyjáték folyik. A 8. percben esik az első korner a lengyelek ellen. Braun szépen ívelt labdáját a kapus kiboxolja. Egy tumultusban akad meg a labda és újból kornerre kerül. Az eső lassanként eláll. A 11. percben a lengyelek kitűnő támadását Senkey kornerre menti.

A 14. percben a lengyelek nagyon kemény támadást vezetnek a magyar kapu ellen, de a meleg helyzet az utolsó pillanatban sok szerencsével tisztázódott. A 17. percben a lengyel csapat újabb kornerhez is jut. A következő pillanatban azonban már a lengyel kapu van gólveszedelemben, de Csontos közvetlen közelről hibáz.

A 29. percben védelmünk hibájából majdnem gól esett – csak a kapufa mentett. Egy perc múlva a lengyel kapus fog egy éles lövést. A 27. percben a lengyelek rúgnak kornert, de célt tévesztenek. A következő percben a lengyelek kvalitásos jobbszárnya újabb kornert ér el, majd egy perc múlva Fischer csak újabb korner árán tud menteni.

A lengyel csatársor általában imponáló módon dolgozik és a közönség szívesen tapsol nekik.
A 32. percben egy félegészséges magyar támadás Csontos lövésével végződik, amely
az egyik bekk lábáról a kapuba perdül. 1:0.

A közönség hidegen veszi tudomásul az eredményt, mert a, magyar csapat csekély kivétellel unalmas játékot produkál. A 36. percben a meccs legszebb jelenete játszódott le: Orth egy tumultusból finoman kiszabadítja a labdát és bal lábbal, búgó bombalövést küld a kapu jobb felső sarkába, de a biztosnak látszó labda a belső kapufáról visszapattan.

A következő percben a magyar csatárok teljesen a lengyel kapura viszik a labdát és kétszeri lövés után újabb öngóllal szerezzük meg a második gólt. 2:0.  A 41. percben Braun és Takács mintaszerű összjátékából utóbbi 20 méterről a jobb alsó sarokba irtózatos erővel vágja be a labdát. 3:0. Ez az eredmény megmarad a félidő végéig.

Második félidő.
A lengyelek kezdenek, de rögtön Orth kaparintja el a labdát és már az első percben majdnem gól esik, de a lengyel kapu kornerrel szabadul a veszedelemből. A 4. percben a magyar kaput fenyegetik és Fischer ügyetlensége majdnem bajt okoz. A 6. percben Braun lerohan, mintaszerű beadását Takács gyöngén lövi kapura, mert félrenyomják. A 10. percben a magyarok kornert rúgnak, gól azonban nem esik.

Lassanként ellaposodik a játék és a közönség hamísítatlan Fradi-tapssal próbál a játékba élénkséget vinni. A 14. percben a lengyel balhalf sérülten kiáll, helyette tartalék jön. A következő percben Orth egy 16-osról rúgott szabadrúgástól a kapus keze megsérül, pillanatok múlva pedig egy csavart bombalövése vágódik a kapuba. 4:0.

A kapus kiáll. Helyébe új ember jön. A lengyelek kapuja most állandó tűzben van. Az ellenfél védelme idegenesen mozog. A 20. percben a bíró a 16-os vonalról szabadrúgást ítél ellenünk, amelyből majdnem gól esett. A 35. percben Fischer két ízben is nehéz lövésektől menti meg a magyarok szentélyét.

Csakhamar azonban megint a lengyelek kapuja előtt folyik a hadakozás. Orth bombái jobbról-balról süvítenek el vagy a kapus teszi azokat ártalmatlanokká. A 48. percben a lengyelek biztos gólt hibáznak. Fischer orrára vitték a labdát és – öt méterről fölé lőtték. Az utolsó percben Karasck bekket sérülten viszik ki a pályáról.

Az eddigi négy találkozóban minden alkalommal a lengyelek szenvedtek vereséget: 1:0, 5:0, 3:0, illetően 1:0 arányban. Gólarány 13:0 a magyarok javára!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A lélekinga A lélekinga
Egy hires angol természettudós dr. Everard Hustler, aki a...
A film őskora A film őskora
Igazán nem lehet azt állítani, hogy a budapesti közönség nem tudja...
A tőzsde nyugodt napjai A tőzsde nyugodt napjai
A négynapos karácsonyi szünet előtti erőteljes hausse-irányzat...
Csak ezt akarja a kereskedő Csak ezt akarja a kereskedő
Pest vármegye eheti kisgyűlésén egyszerre tették szóvá a súlyos...
Reims, Artois, Arras – újabb mészárszék Reims, Artois, Arras – újabb mészárszék
A támadás során az antant hadvezetőségek igyekeztek felhasználni a...
A mi külpolitikánk A mi külpolitikánk
A delegaczio teljes munkában van és Bécs büszke fali között gyártja a...
A Désy – Lukács pör A Désy – Lukács pör
Két napi tárgyalás után – mint tudjuk – befejeződött...
Szálasi további fogvatartását rendelte el az ügyészség Szálasi további fogvatartását rendelte el az ügyészség
Vasárnap egész délelőtt Tamássy ügyész dolgozószobájában folyt...
Hírek Oroszországból Hírek Oroszországból
Az oroszországi eseményekről érkezett jelentések még mindig nem...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98