Dtum
Login with Facebookk
1925 | Augusztus

Olasz-magyar kerékpárverseny

Az olasz kerékpárosok 23:10 arányban legyőzték a magyarokat

Egyénileg Boiocchi győzött, Zucchetti, Grimm és Uhareczky előtt. – 12,6, 12,2 és 12,2 mp-es a három futam végspurtjának ideje.

Bániczky József fölényesen verte ismét Martin a motorvezetéses versenyekben. – A főversenyben Mazák Kálmán (MTK) legyőzte a bajnok Eigner Jenőt (FTC). – A másodosztályú sprintbajnokságot Havel Pál (MTK) nyerte.

Az UTE második jubiláris kerékpárversenyét már régen nem látott hatalmas közönség tekintette meg, amelyek soraiban megjelent a budapesti olasz követ és a követség tisztikara, valamint a fővárosban élő olaszok tekintélyes tábora.

A verseny szimpatikus olasz vendégeit, a milánói Boiocchit és Zucchettit nagy ovációban részesítették, amikor a pályára léptek, hogy három futamban mérkőzzenek a legjobb magyar sprinterekkel, Uhareczky Ferenccel és Grimm Jánossal.

Az erőpróba az olaszok fölényes 23:10 arányú győzelmével végződött, de a magyar fiúknak nincsen okuk a szégyenkezésre, mert pompás teljesítményekkel kitűnő 200 m-es időeredményeket csikartak ki az olaszoktól.

A három futamban Boiocchi egy klasszissal jobbnak bizonyult, de Zucchetti is kitűnő sprinter. A magyar versenyzők között Grimm frissebben mozgott és kezdősebessége a spurtokban kifogástalan volt, azonban állóképessége nem elegendő az erős konkurenciában a sikeres szerepléshez. Az olaszok a párosversenyben is győztek, noha Grimm a végspurtban alaposan megszorította Boiocchit.

A motorvezetéses versenyeket Bániczky fölényesen nyerte, és időeredményei a nagy szél figyelembevételével ezúttal is elsőrangúak voltak. Martin csupán egy ízben volt veszélyes, pedig Bartos Béla vezetésével versenyzett. Bartos Gyula teljesítménye idegen vezetője mögött nem szolgálhat reális értékmérőül.

Az első osztályú főversenyben Mazák kitűnő formában győzött a bajnok Eigner előtt és elsőrangúan szerepelt a párosversenyben is.

A másodosztályú sprintbajnokságot Havel fölényesen nyerte. Kifogástalan stílusával és erőteljes spurtjával megérdemelten jutott a büszke címhez.

Az újonc motorvezetéses versenyben Bécs nagy fejlődést mutatott, míg a kezdők között Garbár Á. bizonyult a legjobbnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A magyar-olasz verseny résztvevői Grimm - Boiocchi - Zucchetti - Uhareczky A magyar-olasz sprintverseny startja Boiocchi - Grimm - Zuchetti - Uhareczky Bániczky József és vezetője
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98