Dtum
Login with Facebookk
1925 | December

Új rendelet a hazaárulók vagyonáról

A hivatalos lap vasárnapi száma érdekes igazságügyminiszteri rendeletet közöl „hazaárulók vagyonára vonatkozólag a hitelezők és más igénylőket illető jogok érvényesítésére irányuló eljárás tárgyában”.

 

Az új rendelet továbbra is érvényben hagyja a hazaáruló vagyonáról szóló 1918. évi rendeletet, ezt azonban újabb rendelkezésekkel egészíti ki. Eszerint a konfiskált vagyonokra bejelentett igényeket és követeléseket a kincstári jogügyi igazgatóság ezután táblás kimutatásba foglalja. A kimutatásban föl kell tüntetni azt is, hogy a követelést a kincstári jogügyi igazgatóság elismeri-e.

 

Ez a kimutatás ahhoz a bírósághoz kerül, amelynek hatáskörébe tartozik a vagyon ellen az állam igényeinek érvényesítésére indított pör. A kiküldött bíró az igénylők táblás kimutatását közli a féllel, aki ellen az eljárás folyik s ha hitbizományi vagyonról van szó, azzal a várományossal is, aki a pörbefogott személy kiesése után következik.

 

Ezek az érdekeltek a követelésekkel szemben a tárgyaláson bejelenthetik és igazolhatják kifogásaikat. A nem tisztázható követeléseket a kiküldött bíró pörre utasítja. Ha ezt a pört 30 nap alatt meg nem indítják, a követelést az állam igényének érvényesítésénél nem veszik tovább figyelembe.

 

A rendelet – amelyről érdekes lenne tudni, hogy kire vagy kikre vonatkozik – ez év december 20. napján lét életbe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98