Dtum
Login with Facebookk
1925 | Február

Chaplin nem is olyan mulatságos az életben, mint a filmen

Egyik volt felesége: Mildred Harris elmondja házassága boldogtalan történetét
Chares Spencer Chaplin ujra beevezett a házasság révébe. Nem először és minden bizonnyal nem utoljára, hiszen a népszerü filmszinésznek nagyon sok szerelme volt már eddig. Ez a sok szerelem azt bizonyitja, hogy Chaplin most sem állapodik meg végleg az uj feleség: Lita Grey mellett.


Amerikai filmkörökben modern kékszakállként emlegetik a legmulatságosabb burleszkfigurát, akinek utja női sziveken keresztül. Nemrégiben az a hir kapott szárnyra, hogy Pola Negrit veszi feleségül, de az eszes amerikai asszony végül mégis meggondolt a dolgot, okult elődei: Mildred Harris, Edna Purriance, May Collins és a többiek példáján, nem akart játékszer lenni egy szeszélyes, rapszódikus lelkü ember kezében az utolsó pillanatban nemet mondott.


Chaplin uj házassága alkalmával az egyik amerikai lap megszólaltatta a filmszinész volt feleségét, Mildres Harrist – a sok közül az egyet, aki igen érdekes intimitásokat mondott el házaséletéről és Chaplin egyéniségéről.


Tizenhét éves koromban ismerkedtem meg Chaplinnal kezdő kis filmszinésznő voltam, aki megszédült az arrivált nagyság érdeklődésére. Néhány napi ismertség után megkérte a kezemet és megesküdtünk. Boldog életet vártam a házasságtól, de kegyetlenül csalódtam. Az az idő, amit Chaplin mellett töltöttem, pokol volt számomra. Tragikómikus, ha kijelentem, hogy ez az ember, aki a mozivásznon kacajtfakasztó, mulatságos figura, a házaséletben dühöngő zsarnok, aki mondhatom örömét leli abban, hogy másoknak szomoruságot, keserüséget okozzon. Chaplinben nincs gyengédség, nincs szeretet: a filozófia a mindene.


Folyton a könyveket bujja, fantasztikus embereket cipel a villájába, akikkel órákon keresztül képes vitatkozni. Máskor meg álruhát öltve, a legnyomoruságosabb városrészeket keresi fel azzal az indokkal, hogy tipusokat tanulmányoz s ez a tanulmányozás sokszor három-négy napra terjed. Szó nélkül elmaradt és napokig nem tudtam, mi történt vele.


A sok különcködés mellett hallatlanul zsugori, sajnál minden centet, ő, aki milliókat keres, aki könnyen megengedhetné magának a legluxuriózusabb életmódot – megelégszik a legszerényebb életmóddal. Hus, burgonya, pudding – az unalmasságig ismétlődik ez a menü, mert sajnált a háztartásra költeni.


Mindehhez hozzájárult még a beteges féltékenysége is. Bár formálisan elzárt a külvilágtól, mégis minduntalan féltékenységi jeleneteket csinált s tarthatatlan viselkedésével megőrölte idegeimet. Eleinte gondoltam, hogy megváltozik, de amikor láttam, hogy egyre jobban, egyre kegyetlenebbül gyötör – a válás mellett döntöttem s amikor ujra szabad lettem, boldogan rohantam az uj életbe, magam mögött tudva a házasság kegyetlen poklát…

Harold Lloyd háromszázsadik filmje
Az amerikai Pathé filmgyár rendkívül meleg ünneplésben részesitette Harold Lloydot, a népszerü komikust abból az alaklomból, hogy háromszázadik filmjét lejátszotta. Annak dacára, hogy e háromszáz film legtöbbje egy és két felvonásos, Lloyd teljesitménye rendkivül számottevő, mert szinészi pályája még csupán tiz esztendős. 1914.ben állt először mozigép egy kis burleszk főszerepében.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Gróf Széchenyi Ferencz - irta Fraknói Vilmos Gróf Széchenyi Ferencz - irta Fraknói Vilmos
Kitünő történetírónk e legújabb művének, a mely mint a "Magyar...
Benes fölveti a dunai konföderáció tervét Benes fölveti a dunai konföderáció tervét
Hétfőn tartja a népszövetségi tanács első ülését, amelyen a...
Az újra épülő Kecskemét Az újra épülő Kecskemét
Kecskemét ősi város építkezése már nem felelt meg a mai kor ízlésének...
A Zeppelinen egy magyar ujságíró átröpülte az Északi sarkot A Zeppelinen egy magyar ujságíró átröpülte az Északi sarkot
Az északi sarkról visszatérő Zeppelin a tempelhofi röpülőtér fölé...
Újpest – WMFC 3:2 (2:1) Újpest – WMFC 3:2 (2:1)
Alig 5000 főnyi közönség és igen csendes nézőtér előtt kezdődött az...
A WAC meetingje A WAC meetingje
A Wiener Athleticsport Club versenye ujabb tömeggyőzelmet hozott a...
Mikor a rendőrség kíván boldog uj évet Mikor a rendőrség kíván boldog uj évet
Hát az nem boldog ujév! Ehhez a véleményhez azt hiszem, mindenki...
Lovag Beer Vilmosné feljelentést tett egy ötezerpengős briliánsgyűrű miatt, amely a bolsevista gyilkosságoknál a vörös hóhér ujján villogott Lovag Beer Vilmosné feljelentést tett egy ötezerpengős briliánsgyűrű...
Lovag Beer Vilmosné vasárnap érdekes feljelentést tett a...
A középiskolai hockey vándordíj A középiskolai hockey vándordíj
A BKE középiskolai hockey vándordíjára 9 csapat nevezett. A selejtező...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98