Dtum
Login with Facebookk
1925 | Február

Chaplin nem is olyan mulatságos az életben, mint a filmen

Egyik volt felesége: Mildred Harris elmondja házassága boldogtalan történetét
Chares Spencer Chaplin ujra beevezett a házasság révébe. Nem először és minden bizonnyal nem utoljára, hiszen a népszerü filmszinésznek nagyon sok szerelme volt már eddig. Ez a sok szerelem azt bizonyitja, hogy Chaplin most sem állapodik meg végleg az uj feleség: Lita Grey mellett.


Amerikai filmkörökben modern kékszakállként emlegetik a legmulatságosabb burleszkfigurát, akinek utja női sziveken keresztül. Nemrégiben az a hir kapott szárnyra, hogy Pola Negrit veszi feleségül, de az eszes amerikai asszony végül mégis meggondolt a dolgot, okult elődei: Mildred Harris, Edna Purriance, May Collins és a többiek példáján, nem akart játékszer lenni egy szeszélyes, rapszódikus lelkü ember kezében az utolsó pillanatban nemet mondott.


Chaplin uj házassága alkalmával az egyik amerikai lap megszólaltatta a filmszinész volt feleségét, Mildres Harrist – a sok közül az egyet, aki igen érdekes intimitásokat mondott el házaséletéről és Chaplin egyéniségéről.


Tizenhét éves koromban ismerkedtem meg Chaplinnal kezdő kis filmszinésznő voltam, aki megszédült az arrivált nagyság érdeklődésére. Néhány napi ismertség után megkérte a kezemet és megesküdtünk. Boldog életet vártam a házasságtól, de kegyetlenül csalódtam. Az az idő, amit Chaplin mellett töltöttem, pokol volt számomra. Tragikómikus, ha kijelentem, hogy ez az ember, aki a mozivásznon kacajtfakasztó, mulatságos figura, a házaséletben dühöngő zsarnok, aki mondhatom örömét leli abban, hogy másoknak szomoruságot, keserüséget okozzon. Chaplinben nincs gyengédség, nincs szeretet: a filozófia a mindene.


Folyton a könyveket bujja, fantasztikus embereket cipel a villájába, akikkel órákon keresztül képes vitatkozni. Máskor meg álruhát öltve, a legnyomoruságosabb városrészeket keresi fel azzal az indokkal, hogy tipusokat tanulmányoz s ez a tanulmányozás sokszor három-négy napra terjed. Szó nélkül elmaradt és napokig nem tudtam, mi történt vele.


A sok különcködés mellett hallatlanul zsugori, sajnál minden centet, ő, aki milliókat keres, aki könnyen megengedhetné magának a legluxuriózusabb életmódot – megelégszik a legszerényebb életmóddal. Hus, burgonya, pudding – az unalmasságig ismétlődik ez a menü, mert sajnált a háztartásra költeni.


Mindehhez hozzájárult még a beteges féltékenysége is. Bár formálisan elzárt a külvilágtól, mégis minduntalan féltékenységi jeleneteket csinált s tarthatatlan viselkedésével megőrölte idegeimet. Eleinte gondoltam, hogy megváltozik, de amikor láttam, hogy egyre jobban, egyre kegyetlenebbül gyötör – a válás mellett döntöttem s amikor ujra szabad lettem, boldogan rohantam az uj életbe, magam mögött tudva a házasság kegyetlen poklát…

Harold Lloyd háromszázsadik filmje
Az amerikai Pathé filmgyár rendkívül meleg ünneplésben részesitette Harold Lloydot, a népszerü komikust abból az alaklomból, hogy háromszázadik filmjét lejátszotta. Annak dacára, hogy e háromszáz film legtöbbje egy és két felvonásos, Lloyd teljesitménye rendkivül számottevő, mert szinészi pályája még csupán tiz esztendős. 1914.ben állt először mozigép egy kis burleszk főszerepében.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Négy hét előtt beszéltem a meggyilkolt Long szenátorral Négy hét előtt beszéltem a meggyilkolt Long szenátorral
Augusztus 15-én Washingtonban láttam utoljára Huey Long szenátort,...
Budapest Budapest
A fejlődő nagyvárosi kultúra természetes velejárója, hogy a várost...
A budapesti országos mezőgazdasági kiállitás jelentősége
Minden év tavaszán lezajlik Budapesten a gazdasági életünknek egy...
Hajszálon múlott a bajnokverés Hajszálon múlott a bajnokverés
Újpest – Kispest 2:2 (2:2) Megyeri-úti pálya – 2500 néző...
A BEAC országos versenye A BEAC országos versenye
A korai szezón dacára athlétáink kitünő formában vannak. A szezón...
A világ legolcsóbb repülőgépe A világ legolcsóbb repülőgépe
Utópisztikus regényekben szoktuk olvasni, hogy eljön majd az idő,...
A szögedi szép asszony A szögedi szép asszony
A szögedi szép asszonyt Hajnalkának hivták és bevásárlás czéljából...
24-en versenyeztek a „Duna Kékszalagjáért” 24-en versenyeztek a „Duna Kékszalagjáért”
A Bécs - Budapest között 280 km-es távolságon vasárnap rendezték a...
Az országos főiskolai bajnoki lawn-tennis verseny Az országos főiskolai bajnoki lawn-tennis verseny
Fejlődő lawn-tennis sportunk ismét egy szép. nagyszabásu s évről-évre...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98