Dtum
Login with Facebookk
1925 | Június

A Magyar Hockey Club legyőzte a bécsi WASpV csapatát

Pünkösd két napján a Magyar Hockey Club a Wiener Amateure Sportverein csapatát látta vendégül. Vasárnap a WASz V az NHC. II. KISOSz kombinált csapata ellen játszott a Lóversenytéri pályán és 2:0-ás félidő után 2:1 arányban a bécsi csapat győzött.

Az osztrákok góljait Gerhardt dr. és Stubenbauer lőtték. A magyar csapat gólját Hertelendy révén érte el. A kombinált csapatban Cindric, Hauer, Ráth, Hertelendy és Santelli játszottak legjobban.

A nap érdekessége volt, hogy WASpv-kombinált csapat mérkőzése előtt az MHC két női csapata játszott egymás ellen. A 0:0 arányban döntetlenül végződött mérkőzésen Kertész Mády, Haidekker Ella, Farkas Panni és Stieber Lotti játszottak jól.

Hétfőn a bécsi vendégek az MHC első csapata ellen játszottak. A mérkőzés eredménye a következő:

MHC – WASpV 4:1 (1:0)

A margitszigeti pályán előkelő közönség nézte végig a mérkőzést, amelyen a két csapat az alábbi összeállításban szerepelt:
MHC: Zichy gróf – Pözel dr., Várady – Szente, Rudai, Santelli – Barabás, Lator dr., Révay gróf, Szendey, Markovits,
WASpV: Fischer – Macher, Goldschmied – Ledermann, Schubert, W. Röminger – H. Röminger, Kandler, Stubenbauer, Gerhard, Miner.

Az első félidőben egyenlő erejű ellenfelek küzdelme folyt. A magyar csapat különösen kitűnő jobbszárnya révén több veszélyes támadást vezetett. Egy támadásnál Barabás kiszökése után Latorhoz passzolt, akinek lövését a kapus kivédte, de Révay résen állt és belőtte az első gólt.

A II. félidő elején az osztrákok erősen támadtak és Stubenbauer révén sikerült kiegyenlíteni. Ezután ismét erélyes magyar támadások következtek és a 10. percben Lator gyönyörű góllal megszerezte a vezetést, majd 2. perc Révay a harmadik gólt lőtte. A 20. percben Szente szöktetését Barabás Révayhoz továbbította, aki a negyedik gólt lőtte.

A lelkes magyar csapatban kimagaslott Lator és a fiatal Révay gróf pompás játéka. Főként az ő érdemük, hogy a tavaszi szezonban veretlen osztrák csapatot legyőzték. A mérkőzéseket mindkét napon Horváth Boldizsár dr. vezette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Magyar Hockey Club és a Wiener Amateur Sport Verein csapata Jelenet a MHC-Wiener Amateur Sportverein mérkőzésből Az első női gyephockey mérkőzés a lóversenytéri pályán
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98