Dtum
Login with Facebookk
1925 | Június

A nyolcadik magyar-osztrák vízipóló mérkőzés

Magyarország – Ausztria 10:3 (5:0)

Bíró: Szedlacek (Prága)

Magyarország: Barta – Ivándy, Homonnay II. – Keserű II. – Wenk, Vértessi, Keserű I.
Ausztria: Wackler – Bauer, Frischauer – Dworzak – Ratfay, Grünfeld, Worel.

Sedlacek a bíró a labdát rosszul dobja s a hiába kiúszott csapatok visszaúsznak. Az újra kidobott labdát a magyarok fogják. Keserű I. szökik vele, de Wenk faultja megakasztja a jól indult támadást.

A szabaddobásból Grünfeld kapu fölé lő. A kidobásból Homonnay leúszik, a kitűnő helyzetben levő Wenknek adja, aki azonban a lövéssel késlekedik. Homonnay faultjából Grünfeld csavart lövést küld kapu fölé.

A füttyszó előtt elúszó Worellt a bíró kiállítja. A szabaddobásból Keserű II. önmagát szökteti, gólt lő, azonban szabálytalanul, s a bíró nem adja meg. Keserű I. lövése kornert eredményez, Wenket a 4 méteresen belül durván faultolják, de a bíró nem fütyül. Wenk-Vértessi-Keserű II. gyönyörű összjátékából Vértessi gólt dob (2 p. 33 mp.) 1:0.

A magyar csapat állandó fölényben játszik. Wenket 4 méteren belül faultolják: ugyanő dobja a négy méteresből a második gólt. (3 p. 20 mp.) 2:0.

Grünfeld már harmadszor küldi a kapu fölé a labdát. A magyar csapat támadását az osztrákok csak faulttal tudják megakadályozni. A megítélt négyméteresből Keserű I. dobja a harmadik gólt (4 p. 27 mp. 3:0.

Keserű I. – Vértessi – Homonnay összjátékából. Vértessi újabb gólt dob (5 p. 29 mp.) 4:0. Wenk kapufát dob, Vértessi szökteti Keserű II-őt, aki leúszik és gólt dob (6 p. 25 mp.) 5:0. A magyar csapat továbbra is támad, de gólt elérni már nem tud.

A második félidőben a magyarok fogják meg a labdát; Wenk szökteti Vértessit, de ő a kapu fölé lő. A kidobásból Dworzak leúszik, Grünfeldnek passzol, aki Barta kezei között gólt lő (1 p. 10 mp.) 5:1.

Homonnay lövése kornert eredményez. A kornerből Vértessi gólt dob (1 p. 40 mp.) 6:1. Homonnayt faultolás miatt kiállítják. A szabaddobásból Grünfeld leúszik és passzából Dworzák gólt dob. (2 p. 57 mp.) 6:2.

Keserűt faultolják, a szabaddobást Vértessi visszaadja Keserűnek, aki gólt dob (3 p. 42 mp.) 7:2. A nyolcadik gólt a szabály félremagyarázásának a következménye, amennyiben Keserűt faultolják, a bíró fütyül, közben azonban a labda a gólba perdül. 8:2.

A bíró ahelyett, hogy négyméterest ítélne, megadja a gólt. A kilencedik gól szintén 4 méterről esik, ugyancsak Keserű helyezi a kapuba a kapus kiállítása után. 9:2.

Homonnayt fault miatt kiállítják. Az osztrákok erősen támadnak, de Barta szépen véd. Wenk, Keserű, Ivándy összjátékából Keserű gólt dob (5 p. 15 mp.) 10:2.

Grünfeld-Dworzák összjátékából Grünfeld az utolsó gólt lövi 10:3. A gól után a két csapat felváltva támad, de eredményt elérni nem tud. Megelőzően a jubiláns Wenk kerül a kiállítás sorsára. A bíró az osztrák kapust, mert ítélkezését kritizálta, egy gólig kiállította.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Truman a tartós béke megteremtéséről és Amerika feladatairól Truman a tartós béke megteremtéséről és Amerika feladatairól
Truman elnök hétfőn elmondott „State of the Union”...
A fakereskedelmi szaktanfolyam megnyitása A fakereskedelmi szaktanfolyam megnyitása
Hogy a kereskedelmi szaktanfolyamot ne csak az Akadémia rendes...
Gartner báró „Csicsi” hercegnő gyilkosa azzal védekezik, hogy öntudatlan állapotban lőtt rá menyasszonyára Gartner báró „Csicsi” hercegnő gyilkosa azzal védekezik,...
Báró Gartner Felix szolgálatonkívüli huszárkapitányt, a...
A csillagok belső szerkezete 3 A csillagok belső szerkezete 3
Érdekes következtetést tudunk ebből levonni a Nap külső gázrétegére,...
Beszélgetés Nyilas Misivel Beszélgetés Nyilas Misivel
A „Légy jó mindhalálig” árva kis debreceni diákja aki a...
Karácsonyi morfium Karácsonyi morfium
Az én eseménytelen életemnek sohasem voltak megható karácsonyai....
Steinheilné regénye Steinheilné regénye
Legutóbb beszámoltunk olvasóinknak arról a nagy bűnügyi...
Kassák Lajos, mint képépítész Kassák Lajos, mint képépítész
Ha kellene még bizonyíték Kassák Lajos ösztönös és valódi művészvolta...
A legújabb Zeppelin elindult első útjára A legújabb Zeppelin elindult első útjára
Közel másfél éve, hogy az amerikai Lacke-Hurst légikikötőben az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98