Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

Az öngyilkos Max Linder vasárnapra virradó éjszaka meghalt

A vérégben fetrengő Max Lindert és feleségét anyósa fedezte föl az öngyilkospár hotellakásán

Páris, november 1.

Max Linder, a világszerte ismert filmművész és fiatal felesége Páris egyik kisebb szállodájában, a „Hotel Baltimore”-ban lettek öngyilkosok, ahol rövid ideje laktak. Az öngyilkosságot Max Linder anyósa, Peters asszony fedezte fel, aki, amikor délelőtt szobájukba lépett, vérrel átitatott ágyban fekve, eszméletlenül, de még életben találta Max Lindert és feleségét.


Az öngyilkos művészpár ágya mellett rokonaikhoz és barátaikhoz írt leveleket találtak, amelyekben elmondják, hogy előbb közös elhatározással morfiumot vesznek be, azután fölvágják ereiket, hogy álomba menjenek át a halálba. A rendőrség megállapította, hogy a súlyos neuraszténiában szenvedő Max Linder az öngyilkosságot nyugodt megfontoltsággal készítette elő, amit az is mutat, hogy egyik levelében tekintélyes vagyonát másféléves kisleányára hagyja. Miután a morfiumot bevették, Max Linder előbb felesége ereit vágta át, azután végzett önmagával.


Az orvosok mindent elkövettek a művészpár megmentésére, kórházba szállították őket és vérátömlesztéssel próbálkoztak. Mindez azonban hiábavaló volt, előbb délután az asszony, azután éjszaka Max Linder kiszenvedett.


Max Linder egész életmódja és súlyos idegbaja már régen gondot okozott környezetének. Néhány hét előtt, anélkül, hogy bárki tudta volna miért, leköszönt a filmszerzők egyesületének elnökségéről, majd feleségével Svájcba utazott, aki kisleányával együtt már hosszabb ideje egy penzióban lakott. Néhány nap múlva hirtelen visszatért Parisba, de csak feleségét vitte magával, kisleánya ott maradt a penzióban.


Párisban egyik szállóból a másikba költöztek és minden nap kimentek Neuillybe, ahol Max Linder villát építtetett. Már minden előkészület megtörtént a beköltözésre, ekkor Max Linder váratlanul elhatározta, hogy nem fog új villájában lakni, hanem szállodában marad.


Ez a kiszámíthatatlan szeszélyesség nemrégen nagyon sok pénzébe került, mert Max Linder, aki szerződést kötött egy olasz céggel egy kalandorfilm eljátszására, megunta szerepét és otthagyta a fölvételeket, amiért 250.000 frank kártérítést kellett fizetnie.


Max Linder gyakran említette barátai előtt, hogy elviselhetetlen neurasztémiája valami rettenetes cselekedetre fogja ragadni és barátai már régen féltek attól, hogy súlyos betegsége elől a halálba menekül.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98