Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

A Szegedi Atletikai Klub nyerte meg a Corinthián-díjat

A technikai és taktikai szempontból ellenfele fölött álló szegedi csapat biztosan győzött a kapu előtti tehetetlen debreceniek ellen.

SzAK – DVSC 2:0 (0:0)

Debrecen. – DTE-pálya. – 2000 néző. – Bíró: Kann Ferenc. - Góllövők. Solti, Mészáros.


SzAK: Szűcs – Beck, Horváth – Vezér, Simóka, Klonkai – Mészáros, Wahl, Megyeri, Martonossy, Solti

DVSC: Farkas – Szolárszky II., Molnár – Kántor, Szolárszky I., Horváth II. – Vince III. Polaneczky I., Wampetics, Polaneczky II, Mertin.

Elsőrangú sporteseménynek ígérkezett a Debrecen lejátszásra kerülő Corinthián-döntő. Debrecen sporttársadalma mindent elkövetett, hogy a döntőbe jutott, két nagyképességű vidéki csapat méltó keretek között vívhassa meg várt izgalmas küzdelmét, de a reggeltől kezdve egész napon át tartó esőzés elmosással fenyegette a mérkőzést.

A kedvezőtlen időjárás ellenére körülbelül 2000 ember vonult ki a DTE nagyerdei pályájára, hogy tanúja lehessen a vidéki csapatok között a klasszikus vándordíjért ezúttal először döntésre került mérkőzésnek.

Pontosan két órakor jelentek meg a pályán a csapatok. Elsőnek Ferenczy Károly, a MLSz keleti kerületének elnöke üdvözölte az MLSz képviselőit, Káldy Zsigmond, a DVSC futballigazgatója pedig a vendégcsapatot.

Bíró Dezső rövid és hatásos beszéde után Holzer Tivadar köszönte meg egyesületének és a SzAK nevében a szívélyes fogadtatást. Az üdvözlések után pontosan fél 3 órakor megkezdődött az izgalommal várt mérkőzés.

A SzAK kezd, a DVSC veszi át a támadást és már az első percben Molnár éles szabadrúgása hajszálnyira kerüli el a szegedi kaput. Egy perc múlva Mészáros szabadrúgását Molnár fejjel menti, majd Wahl éles lövése a kapu fölött süvit el. Most a DVSC szépen felépített támadásokkal közelíti meg Szücs a kapuját, de a szívósan védekező szegedi védelem résen van.


Mezőnyjáték alakul ki, amelyben a debreceni halfsor dominál, Horváth bizonytalansága miatt Mészáros többször jut szóhoz, tiszta gólhelyzetbe is kerül, de nem tudja lövéseit eredményesen befejezni.

A DVSC támadását leginkább a csatársorának jobbszárnya vezeti, azonban Polaneczky II. biztos helyzetből a kapu fölé lő. A következő percben Szücs csak önfeláldozással tudja leszedni Vampetics lábáról a labdát. A SzAK eredménytelen kornere után ismét Vampeticsnak lenne alkalma gólt lőni, de lövését hajszálnyira süvít el a kapu mellett.

A DVSC halfsora nem bírja az iramot s csak Molnár kitűnő felszabadító rúgásaiból tudnak a DVSC csatárok támadáshoz jutni. Vampetics tiszta helyzetbe kerül a kapu előtt, lövés előtt azonban elesik. Közvetlen utána meleg helyzet adódik a DVSC kapu előtt, de Mészáros lapos helyezett lövését Farkas fogja. A debreceni csatárok támadásai offszájdokon akadnak. Hullámzó mezőnyjáték után a bíró a félidő végét jelzi.

A második félidőben az eső még jobban esik s ez a játékosokat és a bírót is nagyon zavarja. Veszélyes SzAK támadás indul a játék, Solti-Martonisi-Wáhl kombinációs támadása az utóbbit tiszta helyzetbe hozza, de az üres kapu előtt lyukat rúg.

Majd Solti bombalövését Farkas csak elvetéssel tudja fogni, Kántor megsérül és leviszik a pályáról. A DVSC csonka csapattal kissé visszaesik, amit a SzAK ügyesen kihasznál s gyors lefutásokkal számos veszélyes helyzetet teremt Farkas kapuja előtt.

Kántor visszatér, csapat teljes lesz, azonban a SzAK támadásai mindig jobban erősködnek, de a belső trió teljesen gólképtelen. A 18. percben Polaneczky II. Molnár szabadrúgásából gólt ér el, de a bíró offszájd miatt nem adja meg. A 25. percben Solti kapura lő, a labdát Farkas elnézi és ez falsosan a kapuba vágódik. (1:0.)

Újrakezdés után Solti szabadrúgásából újabb gólt ér el a SzAK, offszájd miatt azonban a bíró érvényteleníti. A DVSC vehemens támadásaival csak három eredménytelen kornert tud elérni. A szegedi védelem szívósan védekezik.

A 42. percben az előrehúzódott DVSC-védelem mellett mészáros egy hosszú labdával lefut és a kapuléc mellett belőtt labdával megszerzi csapatának a második gólt (2:0)

Mindkét csapatnak volt még egy-egy gólhelyzete, de az eredmény nem változik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Szegedi AK csapata A Debreceni VSC csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az uj lisztárak és gabonaprémiumok Az uj lisztárak és gabonaprémiumok
A kormány az eddig előirt kiőrlési arányt rendeletileg megváltoztatta...
Fiaim, csak énekeljetek Fiaim, csak énekeljetek
Szeretem a fiatalságot. Övé a lélek izzása, a bolond és százszor...
Hadzsics szerb hadügyminiszter kijelenti, hogy az Olaszországból Romániának küldött 22 vagon lőszer nem fegyvercsempészés Hadzsics szerb hadügyminiszter kijelenti, hogy az Olaszországból...
Hadzsics tábornok, hadügyminiszter nyilatkozott a Szabadkánál...
Apróságok Apróságok
Zártkörű magyar bál volt szombat este a Hungáriában, a hölgyek...
Futópárbaj Budapesttől Rómáig Futópárbaj Budapesttől Rómáig
A sporttörténelem sokféle versenyt feljegyzett már, de olyanra, mint...
Meghalt György szász király Meghalt György szász király
György szász király október 15-én hajnalban meghalt Drezda mellett,...
Elsüllyedt falu a Dunántúlon Elsüllyedt falu a Dunántúlon
Néhány éve e folyóirat hasábjain folyt a vita a dunántúli magyarság...
A telephon a harcztéren A telephon a harcztéren
A háború legfontosabb segédeszköze kétségkivül a vasút, melyhez mint...
Egy politikai röpirat botrányai és bonyodalmai Egy politikai röpirat botrányai és bonyodalmai
Hetek előtt Berlinben egy németnyelvű röpirat jelent meg. Egy kis...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98