Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

A Szegedi Atletikai Klub nyerte meg a Corinthián-díjat

A technikai és taktikai szempontból ellenfele fölött álló szegedi csapat biztosan győzött a kapu előtti tehetetlen debreceniek ellen.

SzAK – DVSC 2:0 (0:0)

Debrecen. – DTE-pálya. – 2000 néző. – Bíró: Kann Ferenc. - Góllövők. Solti, Mészáros.


SzAK: Szűcs – Beck, Horváth – Vezér, Simóka, Klonkai – Mészáros, Wahl, Megyeri, Martonossy, Solti

DVSC: Farkas – Szolárszky II., Molnár – Kántor, Szolárszky I., Horváth II. – Vince III. Polaneczky I., Wampetics, Polaneczky II, Mertin.

Elsőrangú sporteseménynek ígérkezett a Debrecen lejátszásra kerülő Corinthián-döntő. Debrecen sporttársadalma mindent elkövetett, hogy a döntőbe jutott, két nagyképességű vidéki csapat méltó keretek között vívhassa meg várt izgalmas küzdelmét, de a reggeltől kezdve egész napon át tartó esőzés elmosással fenyegette a mérkőzést.

A kedvezőtlen időjárás ellenére körülbelül 2000 ember vonult ki a DTE nagyerdei pályájára, hogy tanúja lehessen a vidéki csapatok között a klasszikus vándordíjért ezúttal először döntésre került mérkőzésnek.

Pontosan két órakor jelentek meg a pályán a csapatok. Elsőnek Ferenczy Károly, a MLSz keleti kerületének elnöke üdvözölte az MLSz képviselőit, Káldy Zsigmond, a DVSC futballigazgatója pedig a vendégcsapatot.

Bíró Dezső rövid és hatásos beszéde után Holzer Tivadar köszönte meg egyesületének és a SzAK nevében a szívélyes fogadtatást. Az üdvözlések után pontosan fél 3 órakor megkezdődött az izgalommal várt mérkőzés.

A SzAK kezd, a DVSC veszi át a támadást és már az első percben Molnár éles szabadrúgása hajszálnyira kerüli el a szegedi kaput. Egy perc múlva Mészáros szabadrúgását Molnár fejjel menti, majd Wahl éles lövése a kapu fölött süvit el. Most a DVSC szépen felépített támadásokkal közelíti meg Szücs a kapuját, de a szívósan védekező szegedi védelem résen van.


Mezőnyjáték alakul ki, amelyben a debreceni halfsor dominál, Horváth bizonytalansága miatt Mészáros többször jut szóhoz, tiszta gólhelyzetbe is kerül, de nem tudja lövéseit eredményesen befejezni.

A DVSC támadását leginkább a csatársorának jobbszárnya vezeti, azonban Polaneczky II. biztos helyzetből a kapu fölé lő. A következő percben Szücs csak önfeláldozással tudja leszedni Vampetics lábáról a labdát. A SzAK eredménytelen kornere után ismét Vampeticsnak lenne alkalma gólt lőni, de lövését hajszálnyira süvít el a kapu mellett.

A DVSC halfsora nem bírja az iramot s csak Molnár kitűnő felszabadító rúgásaiból tudnak a DVSC csatárok támadáshoz jutni. Vampetics tiszta helyzetbe kerül a kapu előtt, lövés előtt azonban elesik. Közvetlen utána meleg helyzet adódik a DVSC kapu előtt, de Mészáros lapos helyezett lövését Farkas fogja. A debreceni csatárok támadásai offszájdokon akadnak. Hullámzó mezőnyjáték után a bíró a félidő végét jelzi.

A második félidőben az eső még jobban esik s ez a játékosokat és a bírót is nagyon zavarja. Veszélyes SzAK támadás indul a játék, Solti-Martonisi-Wáhl kombinációs támadása az utóbbit tiszta helyzetbe hozza, de az üres kapu előtt lyukat rúg.

Majd Solti bombalövését Farkas csak elvetéssel tudja fogni, Kántor megsérül és leviszik a pályáról. A DVSC csonka csapattal kissé visszaesik, amit a SzAK ügyesen kihasznál s gyors lefutásokkal számos veszélyes helyzetet teremt Farkas kapuja előtt.

Kántor visszatér, csapat teljes lesz, azonban a SzAK támadásai mindig jobban erősködnek, de a belső trió teljesen gólképtelen. A 18. percben Polaneczky II. Molnár szabadrúgásából gólt ér el, de a bíró offszájd miatt nem adja meg. A 25. percben Solti kapura lő, a labdát Farkas elnézi és ez falsosan a kapuba vágódik. (1:0.)

Újrakezdés után Solti szabadrúgásából újabb gólt ér el a SzAK, offszájd miatt azonban a bíró érvényteleníti. A DVSC vehemens támadásaival csak három eredménytelen kornert tud elérni. A szegedi védelem szívósan védekezik.

A 42. percben az előrehúzódott DVSC-védelem mellett mészáros egy hosszú labdával lefut és a kapuléc mellett belőtt labdával megszerzi csapatának a második gólt (2:0)

Mindkét csapatnak volt még egy-egy gólhelyzete, de az eredmény nem változik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Szegedi AK csapata A Debreceni VSC csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Visszapillantás az első félévre. Részvénytársaságaink eredménye Visszapillantás az első félévre. Részvénytársaságaink...
Junius 30-ikával az első félévet – kevés kivétellel –...
Az élet csodáiból Az élet csodáiból
A jövő szédítő fejlődés képét tárja elénk. E fejlődés meginditását...
Petróleum-kartel megalakítása Petróleum-kartel megalakítása
A petróleum-kartel megalakítását célzó tárgyalásokat julius 15-én...
Oxford – Cambridge nyolcevezős versenye Oxford – Cambridge nyolcevezős versenye
A két egyetem válogatott nyolcasának szombaton a Themsén Patney és...
Mindszenti István versei Mindszenti István versei
Dobd le e rossz batyut, mint terebélyes fák alján, izzadt tagjaid...
Ítélet a bileki katonai ügyben
A múlt év nyarán a megszállt tartományokban levő magyar bakák közül a...
Szerelmi levelező Szerelmi levelező
Sötét és nyirkos kapualjban, a melynek nyomora felett egy meztelen...
Eredménnyel végződtek Kállay miniszter bécsi tárgyalásai Eredménnyel végződtek Kállay miniszter bécsi tárgyalásai
Régóta vajudó kérdése a magyar gazdasági életnek az osztrák export...
H. G. Wells új regénye H. G. Wells új regénye
New-Yorkban, a Macmillan-cég kiadásában - adja hírül a North American...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98