Dtum
Login with Facebookk
1925 | Október

Válasz Somlyó Zoltánnak

Somlyó Zoltán a Pesti Hírlap 1924 február 6-iki számában a következő nyilatkozatot tette közzé:
- A Ma Este című lap e heti száma Bosszú című sanzonomat tudtom s beleegyezésem nélkül közli oly módon, mintha én e dalszövegemet az általuk hirdetett pályázaton való részvétel céljából magam küldtem volna be. Ki kell jelentenem, hogy versem megjelenése e lap egyéni tette, amelyért ügyvédem útján megtettem a kellő lépéseket. Somlyó Zoltán -


Somlyó Zoltán e nyilatkozatával kapcsolatban a következőket kell megállapítanunk:


Somlyó Zoltán nyilatkozatát jobb tudomása ellenére, szándékos informálatlanságot mimelve adja le, noha annak közzététele előtt megjelent szerkesztőségünkben, ahol élőszóval is megmondtuk neki azt, amit különben a Ma Este pályázati felhívásban nyomtatásban is olvashatott, hogy t.i. nem a közölt sanzonszövegek pályáznak, hanem az ezekre a szövegekre késztendő zenekompoziciók.

 

Mi a sanzonszövegek megszerzése végett az Apolló Kabaré igazgatóságához fordultunk azzal a kérelemmel, hogy az igazgatóság által elfogadott, de még meg nem zenésített sanzonszövegeket lapunk részére engedje át olyan célból, hogy mi ezekre a dalszövegekre pályázat útján keressünk komponistát.

 

Az igazgatóság ezt szívesen meg is tette, mert hiszen minden színházat szerető ember érdeke, hogy minél több alkalmat adjunk új tehetségek felfedezésére. Senki a világon tehát Somlyó úr szerzői jogát nem sértette, mert a kabaré igazgatóságának nyilván szabad jogában áll ott és úgy keresni komponistát, ahogyan az neki jól esik.


Minthogy azonban a Ma Este mindenkor azt vallotta, hogy a szellemi munkát honorálni kell, ettől még ebben az esetben sem akar eltekinteni és ezennel kitöltetlen blankettát nyújt át Somlyó Zoltán úrnak azzal a felhívással, hogy azt a versek után fizetni szokott legnagyobb honoráriumösszeggel töltse ki és mi azt kitöltés után azonnal ki fogjuk fizetni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98