Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1925 | Szeptember

UTE – ETC 3:0 (2:0)

Újpesti stadion. – 4000 néző. – Bíró: Zsarnóczay János.

UTE: Zimmer – Gergő, Markó – Kelecsényi, Barna, Ehrmann – Leitner, Török, Priboj, Csontos, Groszmann.
ETC: Bereczky – Blau I., Papp – Balázs, Stern, Domokos – Schwartz, Kaufmann, Szentgyörgyi, Kohn III., Lakatos.

Az UTE három tartalékkal, a Foglok nélkül is tetszés szerint győzte le a kellő rutinnal még nem rendelkező ellenfelét. A mérkőzés úgy indult, hogy az UTE gólzáporral fog győzni s az elfogódott erzsébetiek képtelenek lesznek feltartóztatni a nagyon frissen mozgó UTE-t.

A két gyorsan szerzett gól erre is látszott mutatni, azonban a később váratlanul labdabiztosan dolgozó közvetlen erzsébeti védelem, másrészt az iramból kissé engedő UTE-csatársor miatt a várt gólzápor elmaradt. A játék különben nem mutatott magas nívót.

A játékot az UTE támadása kezdi. Leitner leszökik, átadását Török Pappba lövi. A jobbszárny újabb támadásából előbb Priboj lő kapu mellé, majd Kelencsényi túl hosszú labdáját fogja el Bereczky. A Blau faultjáért megítélt szabadrúgásból kavarodás támad, a labdát Csontos kaparintja meg, de élesen kapu mellé lő.

A 7. percben vezeti az ETC az első támadást, Balázs Schwartzot indítja útnak, akinek túlélőre adott centerét Zimmer fogja el. Néhány percre visszaesik a játék, majd újra Priboj támad, szépen szökteti Csontost, akit Balázs a lövés pillanatában állít meg.

Az UTE sorozatos támadásaiból előbb Priboj, majd Török lőnek kapu mellé, végül a 20. percben Ehrmann szöktetését Priboj váratlanul az üresen hagyott Csontosnak játssza át, aki hat lépésről védhetetlen gólt szerez.

Az ETC vehemens ellentámadásból csaknem kiegyenlít. Stern labdájával Lakatos megszökik, éles centerezése a tisztán álló Szentgyörgyihez kerül, aki azonban öt lépésről kapu fölé emeli a labdát.

Újra az UTE veszi át az irányítást, Priboj biztosnak látszó akcióját Blau a hatos vonalon hiusítja meg, majd Priboj újabb támadását fejezi be éles sarkos lövéssel, Bereczky elvetéssel bravúrosan ment, a kapu előtt támadó kavarodást végül is Blau tisztázza.

A 25. percben Buza Csontost szökteti, Blau rombolja szét ismét az akciót, de felszabadító rúgásába Priboj beletalpal, s a labda menthetetlenül a hálóba repül. (2:0).

A második gól után azonnal enged az UTE irama. Még Leiner centerét lövi kapásból Török kapu mellé, majd az ETC vezet néhány erőtlen támadást.

A második félidőt gyors ETC támadás vezeti be. Kaufmann beadását Zimmer fogja el. A 3. percben Grossmann centerezése Pribojhoz kerül, aki 20 méterről váratlanul kapura lő, mire a labda a megzavart és az ellenkező sarokra helyezkedő Bereczky mögött a gólba fut.

A gólt ismét energikus ETC támadás követi, Kohn tiszta helyzetbe játssza Szentgyörgyit, aki azonban a biztosnak vélt gólhelyzetet lassúságával elrontja. Schwartz Kaufmannt indítja kitűnő labdával, aki le is futja az UTE védelmet, de lövésre már nincs ereje. Kaufmann újabb támadását Csergő kornerre szereli, amelyből Balázs lő kapura, de Zimmer szépen véd.

A hátralévő időt az UTE támadásai dominálják. Leitner lövését Bereczky kiöklözi, a labda Török elé kerül, akinek öt lépésről lőtt sarkos labdáját Bereczky bravúrosan kornerre hárítja. Török lapos lövését fogja Bereczky, majd újra Török támad, az őt szerető Papp Priboj elé húzza a labdát, aki azonban a hatos vonalról kapu fölé lő.

Az ETC egészen a kapujához szorul. Csontost háromszor is a lövés pillanatában szereli Blau. Barna Leitnert szökteti, az ő labdáját meg Török küldi kapu mellé. A 35. percben Kohn hibájából Csontos biztos gólhelyzetbe jut, de bombalövése a kapufa mellett süvít el.

Priboj-Török összjátékából Török csaknem a kapuba rohan, Bereczky már csak lábbal tud kornerre hárítani. A jobbszárny támadásából most Priboj kerül kitűnő helyzetbe, nagy erővel a bal sarokba irányított labdáját Bereczky gyönyörű robinzonáddal tolja kornerre. Az UTE támadásai már nem tudnak többet kibontakozni, a teljesen védelembe húzódott erzsébetiek minden próbálkozást meghiúsítanak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet az UTE - ETC mékőzésről A mérkőzés előtt ünnepelték meg az újpesti egyesület 40 éves jubileumát
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Horvátország csatlakozott a háromhatalmi egyezményhez Horvátország csatlakozott a háromhatalmi egyezményhez
A jegyzőkönyv szövege Horvátországnak a hármasegyezményhez történő...
Nagy vasuti katasztrófa Dániában Nagy vasuti katasztrófa Dániában
Nagy szerencsétlenség érte mostanában az esbjergi...
Tetten ért kém Tetten ért kém
A napokban irták az ujságok, hogy Nagyary Mihály árvamegyei,...
Magyarország – Csehszlovákia teniszmérkőzés Magyarország – Csehszlovákia teniszmérkőzés
A cseh-magyar lawtenniszmérkőzés első napján rosszul startolt a...
Mezőgazdaságunk gépesítése lényegesen megjavítaná a közellátást Mezőgazdaságunk gépesítése lényegesen megjavítaná a...
Szakkörökben feltűnést keltett nemrégiben megjelent beszámolónk az...
A Bánk bán filmen A Bánk bán filmen
A Bánkbán nem mozitéma. Ezt maga Janovics Jenő, a kiváló dramaturg és...
A nagy pillanat A nagy pillanat
Románia legújabb történelmének most lezáródó fejezete a tanulságok...
Angol lapok a jóvátételi bizottság határozatáról Angol lapok a jóvátételi bizottság határozatáról
Az angol sajtó még mindig nagy rokonszenvvel és sajnálkozással...
Négy új rekord az MTK nemzetközi viadalán Négy új rekord az MTK nemzetközi viadalán
Vasárnap délután ismét alkalma nyílt kitűnő atlétagárdánknak arra,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98