Dtum
Login with Facebookk
1926 | Május

Churchill angol pénzügyminiszter nyilatkozik a frankhamisitásról

London, május 1.
(Copyright by Korda, London)

Winston Churchill miniszter, Anglia egyik legsulyosabb szavu politikusa fogadta lapunk londoni munkatársát és a frankhamisitással kapcsolatban a következőkben fejtette ki véleményt:
- Biztos vagyok abban, hogy Angliában nincs olyan tendencia, amely a magyar nemzetet azonosnak tartaná az úgynevezett frankcsalókkal. Mi itt tudomásul vettük a magyar miniszterelnök azon nyilatkozatit, amelyben kijelentette, hogy ez a botrány a legszigorúbb vizsgálat alatt áll és hogy a bünösöket kedvezés és tekintet nélkül kezelik.


- A magyar kormánytól el is várjuk, hogy ilyen könyörtelenül pártatlan magatartást tanúsítson. mert ezt mindenen tul követeli Magyarország jó hírneve és jövője is. Nincs okunk kételkedni abban, hogy a magyar kormány nyilatkozatai szellemében jár el. Igy a magyar nemzet megszabadul attól a gyalázattól, amelylyel néhány egyén cselekedete megbélyegezhette volna. Kossuth napjai óta mindmáig meleg érzéssel voltunk és vagyunk eltelve Magyarország iránt és külön sajnálkozásunkra szolgált, hogy a háboru idején egymással szemben kellett találkoznunk.


- A háboru egyik legrettenetesebb oldala az volt, hogy nemzetek, amelyek között soha semmi viszály nem volt, sőt szimpátiát éreztek egymás iránt, egymás ellen fölsorakozva találkoztak a kétségbeesett küzdelemben.


- Nem tudok semmi olyan dologra visszaemlékezni, ami a háboru óta megrendítette volna azt a tiszteletet, amellyel Nagy-britannia Magyarország iránt viseltetik, vagy ami csökkentette volna azt a jóakaratot, amellyel a magyar nemzet jólétének újraéledését figyeljük.


Korda Tibor

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98