Dtum
Login with Facebookk
1926 | Május

Budapest – Krakkó 4:3 (3:1)

Stoffián sikerült válogatott debütje volt a városközi mérkőzés eredménye.

Budapest:
Bereczky – Saguly, Senkey I. – Pesovnik, Kovásznay, Weinberger – Senkey II., Rémay II., Stoffián, Szentmiklóssy, Jeny.
Krakkó: Folga – Gintel, Kaczor – Kotlarosyk, Chruszinski, Zastawnisk – Kubinski, Reyman, Kalucs, Krumholz, Sperling.

A szombati városközi mérkőzésen megjelent 5000 főnyi közönség csak az első félidőben látott érdekes, szép sportot mert a második félidőben teljesen ellanyhult a játék. A mérkőzés úgy alakult, hogy gólokkal győzünk s végül meg kellett elégedni a 4:3-as eredménnyel.

Krakkó kezd nappal szemben. Több eredménytelen támadás után a lengyelek jobbszárnya felnyomul, Reyman ügyes akciójánál a két hátvéd hibázik Reyman a tisztán álló Kaluzához passzol, aki közelről a vezető gól lövi (0:1)

A 14. percben Stoffián szökteti Senkey II-őt, beadását Stoffián hibázza Folga kifut, de elveszti a labdát és Rémay II. a léc alatt a hálóba lövi (1:1)

Kezdés után Szentmiklóssy tiszta helyzetben a kapusba rúgja a labdát. A 27. percben Pesovnik fejesét Kovásznay Stoffiánhoz juttatja, aki hatalmas lövéssel Budapest csapatának szerzi meg a vezetést. (2:1)

Stoffián újabb lövését Folga kornerre védi. Jeny szabadrúgását Stoffián a 32. percben a hálóba fejeli. (3:1) Ezután levegőhöz jutnak a lengyelek is, viszont most lanyhulni kezd a magyar csatársor ereje.

A 38. percben Rémay II. összefejel Zastawniakkal, aki felmosnak és tovább játszik. A 43. percben alkalmunk van a gólszerzésre. Kovásznay szabadrúgásával Stoffián kitör, tisztán áll a kapu előtt, amikor Folga kifut, a labda Stoffiné marad, az utolsó pillanatban azonban Kaczor a mezőnybe rúgja. A tumultusban Kotlarczyk megsérül és kiviszik a pályáról.

Szünet után a krakkóiak Folga helyén Szumic-cel, Kotlarczyk helyén pedig Hula-val állnak fel. Stoffián csak a kezdés után áll be. Már a 2. percben Jeny beadását Szumic Rémay II. élé üti, aki tisztán állva a kapu fölé fejel. A 4. percben Krumholz labdájával Reyman szökteti Kubinskit, aki Kaluzához ad be. Bereczky ügyetlenül kifut s Kazula nyugodta az üres kapuba nyomja a labdát. (3:2).

A gól után ismét a magyar csapat nyomul fel, de a támadásukból hiányzik az erő. Rémay II-nek a kapu mellé küldött lövése után még lanyhább lesz a játék. A 29. percben Weinberger a kaputól 18 méternyire faultol. Kubinszki szabadrúgására Bereczky kiugrik a kapuból, de nem fogja el a labdát, nagy kavarodás támad, amikor a biró Kovásznay állítólagos hendsze miatt 11-est ítél, amelyből Reyman kiegyenlíti (3:3).

Ezután a magyar csatársor újult erővel támadásba megy át, de csak a 37. percben sikerül eredmény elérni. Jeny beadását Szumic kiüti Senkey II. elé aki átadja a balszélre és Jeny beadását Rémay II. fejjel a gólba juttatja (4:3). A mérkőzés gyenge magyar támadások közben ér véget.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Presovnyik és Saguly leszerelik a lengyel csatárok támadását Stoffian a budapesti válogatottak centere megszerzi a vezetést a krakkóiak ellen
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98