Dtum
Login with Facebookk
1926 | Március

Eltűnt egy kispesti különc uriember, aki sok százmilliót hordott a nyakába akasztva

Egy Népszinház-utcai szőke nő volt állandó látogatója, ez a nő azonban a különc ur eltünése óta nem mutatkozott


Vasárnap reggel megjelent a főkapitányságon Zemán Ferenc ungvári lakos, aki rejtélyes ügyben tett följelentést. Kimondotta, hogy testvéröccse, Zemán József Lajos, nyugalmazott Máv.-ellenőr titokzatos körülmények között eltünt s a jelek szerint bűncselekmény gyanítható, mert az eltűnt állandóan sok pénzt hordott magánál, amiről többen tudtak.

 

A bejelentés után főkapitányságon azonnal intézkedtek, hogy az eltüntés titkát a detektivek soronkivül nyomozták ki.

 

Megállapították, hogy Zemán József Lajos körülbelül 38 éves, néhány év előtt nyugdijaztatta magát, legutóbb a Keleti pályaudvaron teljesített szolgálatot. Havi nyugdija két millio korona volt, ezenkivül, nagyobb megtakarított összeg fölött is rendelkezett. Párszáz milliója volt s ezzel az összeggel különféle üzleteket kötött. Zöldséget, burgonyát vásárolt nagyban és kiskereskedőknek adta tovább.

 

Pár év előtt Kispesten kibérelt egy kis villaszerű házat a Bethlen-utca 10. szám alatt. Itt élt egyedül s itt kereste föl üzletfeleinek serege, piaci árusok, kofák és kereskedők, akiknek gyakran kamatra tökét is adott kölcsön. Ezek előtt a különc ember sokszor dicsekedett, hogy pénzét el nem lophatják, mert selyemzacskóban az inge alatt a nyakában hordja vagyonát.


Életvidám, jókedvű férfi volt. életuntságról soha nem panaszkodott, ezért nem valószinü, hogy öngyilkosságot követeti volna el. Lakásán a detektívek az asztalon találták óráját, lánccal együtt, cigarettatárcáját és egyéb holmiját, amiből arra következtetnek, hogy nem volt szándékában hosszabb időre elhagyni lakását.

 

A konyhában nagy darab nyert hust találtak, melyet meg akart főzetni. Valószinü tehát, hogy valaki hirtelen elhivta lakásáról, ahol egyedül lakott. A detektivek kinyomozták. hogy gyakori látogatója egy fiatal szőke nő, aki állítólag Budapesten, a Népszinház-utcában lakik.


A rendőrség most legelsösorban ezt a nőt keresi, mert Zemán eltünése óta ez a nő nem jelentkezett a kispesti lakásban, ami gyanussá teszi. Még egy titokzatos ismeretlent, keres a rendőrség, egy középkoru férfit, aki a szomszédok szerint Zemán eltünésének napján az esti órákban kereste a magányosan lakó vasutast.

 

Az eltünési ügyekben nyomozó dr. Risztics Lázár rendőrtanácsos nem az eltünési osztály detektivcsoportját bizta meg a nyomozással, hanem a gyilkossági ügyében nyomozó Révész csoportot. A titokzatos bünügyben már vasárnap több kihallgatás történt Kispesten.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98