Dtum
Login with Facebookk
1926 | Október

Rendőrök vigyáznak a diákokra, hogy ne járjanak kávéházakba és mulatóhelyekre

Vasárnap reggel érdekes napiparancsot adott ki Marinovich Jenő főkapitány az összes rendőrtisztviselők és a rendőrlegénység részére. A napiparancs közli, hogy a budapesti tankerületi főigazgatóság a rendőrség közremüködését kérte föl a tanulóifjúság erkölcsiségének megóvása érdekében.


A főigazgatóság átiratában elpanaszolja, hogy sajnálatára, a tanulóifjúság fölügyelet nélkül, de még a szülők társaságában is gyakran látható olyan nyilvános helyiségekben, ahol a fiatal diákok veszélyeztetik egészségüket és ahol lelkileg a romlásnak vannak kitéve.

 

Kárhoztatja a főigazgatóság azt is, hogy a diákok nemcsak az étkezés ideje alatt tartózkodnak az éttermekben, hanem az étkezés idején kívül is ott szórakoznak. Ezért a főigazgatóság elrendelte, hogy a főváros összes középiskolái, tanitóképzői és ipariskolái szigoruan tiltsák meg növendékeiknek, hogy nyilvános helyiségeket látogassanak és a tilalom áthágóit fenyitsék meg, a rendőrséget pedig arra kéri a tankerületi főigazgatóság, hogy a rendőrség ellenőrizze a kávéházakat, vendéglőket és mulatókat s ha ott iskolai tanulókat találnak, igazoltassák őket és értesitsék az illető diákok iskoláját.

 

Ennek a kérelemnek vasárnapi napiparancsában Marinovich főkapitány már eleget is tett és vasárnap este már megkezdődött a diákok ellenőrzése.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98