Dtum
Login with Facebookk
1925 | Április

Barcsay Adorján rendőrfőtanácsos vasárnap a Newyork-kávéházban inzultált egy tőzsdebizományost

Vasárnap délelőtt fél 10 órakor a Newyork-kávéházban Barcsay Adorján rendőrfőtanácsos és Szekulesz Imre tőzsdebizományos között kinos affér keletkezett. Barcsay Adorján rendőrfőtanácsos, aki a belügyminiszteriumban teljesit szolgálatot és Pantl Kálmán miniszteri tanácsosnak, a klubok és záróra-engedélyek osztálya vezetőjének helyettese, nem egészen józanul belekötött a tőzsdebizományosba.

 

A rendőrfőtanácsos Guttmann Károllyal, a Film-klub elnökének fiával és egy detektivvel a Newyork-kávéház karzatán ült. A kora délelőtti órákig tartó mulatozásból ittasan érkezett rendőrfőtiszt állandóan zsidózott és Vázsonyit szidalmazta.
- Büdös zsidó Vázonyi! – kiáltozta.
Szekulesz a karzaton levő telefonhoz igyekezett és a zsidózásra megfordult.
- Mit néz, maga büdös zsidó? – rivalt rá a rendőrfőtanácsos és ugyanabban a pillanatban egy kiflit vágott az arcába.


Szekulesz ekkor odalépett a főtanácsoshoz és megkérdezte, hogy őreá értette-e kijelentését és őt szándékozott-e megdobni a kiflivel? A rendőrfőtanácsos erre fölugrott asztalától.
- Mars, te büdös! – orditotta és kardjához kapott.
Kardját már félig ki is huzta, amikor Szekulesz revolvere után nyult hátsó zsebébe.


Ez a fenyegető mozdulat az illuminált állapotban levő rendőrfőtanácsost kissé kijózanította és barátai rábeszélésére ujból visszaült az asztalhoz. Az inzultált tőzsdebizományos közölte az affért a Newyork igazgatójával, aki azonnal odasietett a főtanácsoshoz és igyekezett rábeszélni, hogy minden ujabb botrány elkerülése végett hagyja el a helyiséget. Barcsay Adorján azonban nem volt hajlandó eltávozni, sőt rövid pár perc alatt ujabb öt üveg sört rendelt. Az inzultált Szekulesz erre a VII. kerületi rendőrkapitányságra telefonált.


A kerületi kapitányságról Gágel rendőrfőtanácsos két rendőrkapitány kiséretében azonnal a Newyorkba sietett. Barcsayt fölkérték, hogy társaságukban hagyja el a helyiséget.


Hosszas rábeszéléssel sikerült őt távozásra bírni. Gágel főtanácsos és a két rendőrkapitány bérkocsiba ültek Barcsay főtanácsossal és lakására kisérték.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98